Kenapa Kerajaan Pas suka mati dari membangun dan hidup?.

Ya. Tiap hari bercakap tentang mati. Ceramah, mati. Buat kerja, mati. Hidup selepas mati itu seronok. Macam dia itu sudah mati dan kembali hidup dan menjadi Adun.

Tetapi dia yang hidup, kita mati akal. Dia pakai kereta mewah kita pakai kereta tidak mewah. Tercunggak cunggak bayar ansuran.

Mereka berceramah pasal mati, dia hidup dengan imbuhan wang, kita mati akal dan mati katak cari wang.

Pasar Tok Guru, jadi Pasar Tok Garu. Hendak masuk pun tidak muat badan, apa lagi barang barang jualan. Kita di matikan. Dia hidup dapat
wang dari kerajaan.

Pasar Khadijah uzur semacam Khadijah jadi tua dan monopos. Kesian. Mana ada perancangan, tiap hari beri ceramah jangan lawan kerajaan Islam Kelantan nanti Islam hancur dan mati di Kelantan.

Kerajaan tidak pernah mati. Pemimpin jatuh dan diganti dan mereka akan mati jika jatuh. Uthmaniah, mati. Diganti baru. Islam tetap ada disitu. Bukan Pas jaga Islam, Allah jaga.

Kita buang lah orang selalu cakap tentang mati, sebab kita hendak hidup pula. 22 tahun suruh kita mati, tetapi dia bertambah kaya dan masih hidup. Kenapa dia tidak mati dulu dari suruh minta kita semua mati? Cakap tidak serupa bikin. Anda semua tunjuk teladan baik lah, awak semua mati lah dulu, kita hendak hidup pula. Ok?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s