Orang zalim dan penindas, apa patut kita buat?

mb kelantan

Mukadimah nya baca di sini.

Nih, hendak cakap. Apa nama patut kita panggil kepada orang-orang yang zalim. Orang-orang penindas. Penindas orang-orang kerdil. Zalim keatas manusia yang tidak ada kudrat. Orang-orang miskin. Orang-orang tidak berpelajaran tinggi. Orang-orang bodoh. Orang-orang lemah.

Penipu?.

Lebih berat. Negro menipu. Tetapi dia tipu orang bijak yang pakai internet. PAS, tipu semua orang. Ahli dia dan bukan ahli dia. Orang bijak, orang bodoh dan semua orang-orang yang lemah. Tipu. Dia sedap makan selepas menipu.

Pembelit.

Cina membelit, tetapi dia belit orang-orang Melayu yang membelit, yang pandai dan bodoh. Tetapi PAS, dia belit semua. Bodoh, cerdik, pandai, dan lemah serta mereka yang tidak ada kudrat. Semua kena belit. Semacam belitan ekor syaitan pada tengkok di waktu dinihari dan waktu subuh. Dengan berbagai-bagai ikatan. Syaitan belit dengan tiga ikatan saja. Pas, membelit dengan semua tali ikatan yang ada di mana-mana. Berbakul-bakul. Nak royat bui. Lebih teruk dari belitan syaitan.

Tetapi, nak royat bui. Mereka menepuk dada berkata, UMNO nantang zalim. Tengok. Orang zalim sememang nya tidak mengaku dia itu zalim. Pembunuh masuk mahkamah berkata “hey saya tidak bunuh dia”. Korner sana, korner sini, tidak mengaku dia pembunuh. Last last tuan hakim berkata ” engkau pembunuh”. Bila tuan hakim jatuhkan hukuman, beliau masih berkata “tidak saya bukan pembunuh”. Orang jahat tidak akan mengaku dia jahat.

Sama lah dengan PAS. UMNO zalim, UMNO kebangsaan. Dia naik kereta Hellfire datang ke Kuala Lumpur untuk demostrasi, dia tak zalim. Rampas sana rampas sini. Sewa sana, sewa sini. Beri sana, tarik sini. Last-last, datang KL berdemostrasi, naik Hellfire. Rakyat hilang tanah. Dia dapat kereta baru. Rakyat tak ada air bersih. Dia naik kereta baru. Rakyat tidak ada jalanraya yang baik. Dia dapat tanah lot yang banyak di merata tempat. Pulau Melaka, menjadi hak PAS. Tanah sekakang kera dulu, sudah menjadi sebuah padang besar. Sekolah agama kecil dulu, sudah menjadi sekolah besar untuk menipu rakyat. Rakyat tanah pun tidak ada. Rumah pun tidak ada. Bukan tidak ada. Ada. Sebutir RM300,000. Rakyat tak mampu beli. Dia bolih beli Hellfire. Nampak tak. Baik ke itu?.

Zalim. Penindas.

Dia tabur kebencian kepada orang-orang UMNO. Supaya orang respek PAS. Pas Islam. UMNO kebangsaan, tolak Islam. Dia beri nama Allah kepada Kristian. Islam. Dia beri kepada orang kafir tanah rakyat Melayu Kelantan beribu ekar. Islam. Dia tabur kebencian. Islam. Dia fitnah Nabi dengan nama-nama yang tidak sepatutnya. Islam. Dia kata Allah samseng. Islam. UMNO bina masjid. Kafir. UMNO bina kebaikan di Jeli. Kafir. Datuk Mustapha berusaha gigih membangunkan Jeli dengan berbagai-bagai kemudahan. Kafir. Minyak di dalam laut di perairan Trengganu dan Pahang, maka diberi royalti kepada Trengganu dan Pahang. Kafir. Minyak tidak di jumpa dalam perairan Kelantan, dan Kelantan tidak di beri royalti. Kafir. Kerajaan beri sagu hati kepada rakyat ambil kira semangat menolong. Kafir. Bila orang tidak bangun semasa beliau lalu dan bersyarah. Kafir kerana tidak respek dia. Bila kita berselawat untuk Nabi dan bangun. Kafir. Kerana terlalu respek Nabi dari merespek diri dia.

Apa binatang jenis ini nih?.

Cakap.

Benci sana benci sini. Semua orang dia benci. Kebangsaan. UMNO Kebangsaan. Jadi dia tunjukan kepada kita dia sembahyang dimana-mana. Bawah pokok. Dekat jamban. Mana mana lah. Islam. Suruh orang cinta kepada dia. Dia Islam. Orang lain dia suruh benci. Kepada dia, dia suruh cinta. Dalam dunia ini dia saorang yang perlu di cinta. Orang lain mampus gi lah. Bila lawan dia. Buang. Hassan Ali kena buang. Sebab, lawan dia. Apa jenis manusia semacam ini?.

Begitu lah zalim nya.

Orang zalim akan dijatuh kan tuhan. Dengan sendiri. Tidak payah kita buat apa-apa. Tuhan Allah maha kaya. Dia pun ada mengaku itu. Tetapi dia sanggup berikan nama Allah itu kepada orang kafir. Dia Islam. Kita tidak menyokong memberi nama Allah kepada orang kafir. Kita kafir. Tidak payah lah kita letakan apa-apa nama keatas diri beliau. Seperti beliau meletakan nama Mahathir sebagai MahaZalim. Dia kata orang, bolih. Kita kata kepada dia, tidak bolih. Hassan Ali di buang. Ramai lagi di buang diam, diam. Perbuatan dia dalam diam itu amat zalim. Penindas dan penyebar kebencian kepada semua manusia di sekeling. Kebangsaan. Tiada cinta didalam hati nya. Hanya benci, benci seamat benci. UMNO Kebangsaan. Benci. Tetapi dia rindu kepada yang dia benci kerana UNDI.

Ya Allah engkau jatuh kan manusia zalim dari menjadi pemimpin kami. Amin.

PS: Perbuatan jahat ini tidak kira nilai harga. Kecil dan besar. Sama saja dalam segi perbuatan. Buat jahat juga jikalau perbuatan itu satu perbuatan jahat walau pun harga satu sen. Bunuh seekor kucing, jahat. Bunuh manusia, pun jahat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s