Mak Oii, anggaran kedatangan HKR – 50 juta peserta, ramai tu, penduduk Malaysia hanya 28 juta sajer. Yang lain tu sape ya?

harakah2

Harakah. Kalau menulis. Kurang pandai beb. Kelas tadika nya style mereka.

Memang ada credibility problem lah pada majalah ahli PAS nih!!.

Sampai Aspan pun percaya.

Aku. Aku nak percaya?. Tak main lah. Kena tipu hidup-hidup.

Kalau ya, siapa. Penduduk Malaysia pun pi campur tolak dok ada 28 juta. Yang lebih tu sapa. Syaitan ker. Syaitan pun dikira sama ke?. La. Mampus, geng nih.

Habis ler,  Chua Soi Lek, sekali nih.

Lim Kit Siang senyum pandang ke langgit. Tengok gambar terbaru di Jinggo Photopage. Mak Oii, Lim Kit Siang ahli terbaru kerajaan langgit tuh.

Belum tengok MB dengan Hellfire dia tuh. Hebat. Dalam keter ada bilik tidur dan bilek sembahyang tuh. Ada “sun roof buka direct ke Arsi, man. Caya lah beb. Jamban jenis download tuh, main ler. Kalah Microsoft. Dah tu dua tiga buah Helicopter bolih landing atas bumbung beb. Itu, jenis helikopter kekatung tuh.

Aleh.

Aku, tak reti nak cakap. Deme nih asyik main silap mata dengan keramaian kedatangan peserta. Bila pilihanraya kecil, mana mana tempat kalah. Aku masih ingat di Tenang. Sama dengan perangai dia orang hari semalam. Tapi, Cik Gu Mala, di outside kan, kalah beb dia dekat Tenang. Habis baju sedondong laki bini tengelam banjir lepas kalah. Cian nya.

Buntut lah anta semua.

4 thoughts on “Mak Oii, anggaran kedatangan HKR – 50 juta peserta, ramai tu, penduduk Malaysia hanya 28 juta sajer. Yang lain tu sape ya?

  1. Aku dan keluarga tak pergi, jiran tetangga pun tak pergi. Dari 50 juta itu dah tolak 402 orang. Najib dan keluarga pun tak pergi, Muhyidin tak pergi…..blabla tak pergi…bla-bla tak pergi jadi tinggal berapa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s