Aku tak faham ngapa gang pakatan bolih dengar kata URKO, the apes, datang KL nih!!

malam himpunan rakyat 103

I Malaysia, kata URKO. Wow, tiru Najib ya, tak malu, siang malam bantai Najib dan Rosmah, sekarang pakai lambang 1Malaysia.

Udah, katakan perhimpunan Shamsidar, ngapa tunjuk satu batang jari. URKO, hang sepatutnya tunjuk dua batang jari. Tanda Peace. Tau tak. Ada makna sikit, buat sesuatu benda nih, tunjuk lah dua batang bro, dua batang jari tuh. Baru lah hang beri tanda peace!. Hang suka kan, jenis hippies-hippies dulu. Hang geng lama benda ni kan?.

Lagi pun bermakna beb. “Satu, untuk achmenn, dan satu lagi, untuk achjuar”. Dua batang batang jari beb. Peace tuh. Atau, payah-payah, engkau tambah kesemua lima jari, lagi eluk. Tanda hasrat engkau dengan LGBT. Lagi best tu, Urko weh!!. Nak kena ajar lak hang nih, itu ler, masa sekolah dulu asyik ponteng saja, asyik main di atas jalan raya, huh bila dah tua-tua semacam sekarang nih, sudah tak reti hendak fikir, clear, clear. Itu lah pasal nya. Mabuk, setiap hari. Ha ha ha. Aku rasa hang tak sober-sober dari dulu lagi lah, tengokkan perilaku hang nih.

malam himpunan rakyat 203

URKO tua ni pulak!. Pandai pilih pasangan bro. Cam Shamsidar lak. Patut lah hari ini dinamakan Perhimpunan Shamsidar.

Nyanyi lagu apa bro, lagu-lagu dengdut ke, atau lagu ‘alhamdullah”, there is a way ke. Atau there are two ways?.

Hey bro, mana Pok Nik, kata dia nak nyanyi lagu Datuk M Daud Kilau. “Satu Ringgit, dua ringgit, tiga ringgit, empat ringgit, lima ringgit”. Tak nampak batang hidung nih?. Dia hilang tongkat kah?.

Yang teruk aku, tak pasal jer, urko-urko nih, hari ini ada majlis khawin, dah kena lalu jalan-jalan jam di Kuala Lumpur lak. Hey, buat susah mahkluk manusia tul geng urko nih.

PS: Pok Nik, ambik seni kata ni betul-betul sebelum nyanyi ya.

Sama sama jadi sasau. Hey One Dollar, hey two dollars, three dollars, empat ringgit!!!. Hey, Urko, balik tumpang lori. Dah kalah judi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s