Masa orientasi Mat Sabu nyorok dalam jamban kolej takut kena raging beb, sekarang nak raging rakyat Malaysia.

Mat-sABU

Sorry lah bro, citer hang sikit. Masa muda muda dulu.

Aku ingat sangat budak Kedah ini join kursus EARTH, (Engineering, Architecture, Rubber Technology dan Hotel Catering) di MARA College Jalan Othman.

Tiap hari dia kena cium telur lembu / kerbau jantan depan Library Kolej Jalan Othman setiap kali datang dari hostel lelaki di flat PKNS Section 17. Dia kena tibai kuat beb, orang cium sekali saja sudah pass, dia kena cium banyak kali baru bolih lepas. Entah mengapa lak dia ni kena tibai, kut kerana badan dia gempal kut.

Aku semasa itu ambil A Level dan bersama lah raging penuntut baru seperti dia yang terpilih lah dari Kedah, dan dengan loghat Kedah dia bukan main cun lah dia.

Di hostel pulak bila sampai saja disuruh basuh seluar dalam senior yang busuk tu. Ha ha ha, tak tahu kut dia pening dua hari lepas itu dia hilang, bersama kawan baik dia Sharif Engineer juga dari Kedah.

Rupa-rupanya mereka berdua menyorok dalam tandas lelaki di dalam canten hall makan. Tak siapa dapat cari dia, sehingga hari penutup orientasi. Takut.

Sekarang bukan main lagi berani dia dengan perhimpunan sejuta umat. Entah entah dia pun akan menyorok dalam tandas beb, mana tahu bila berlaku rusuhan.

Engkau orang lihat dan baca apa dia orang akan buat yang di tulis di Papa Gomo. Engkau orang ingat dia hendak lakukan benda yang baik-baik ke. Tentu lah hendak raging rakyat Malaysia. Balas dendam beb.

Jadi, jikalau dia hilang besuk cari lah dia dalam tandas di Stadium Merdeka ya. Dia semacam azzmen ali kut, suka lubang tandas bila tertekan.

PS: Soory bro, citer tentang diri hang semasa menjadi freshie. Apa citer lepas itu hang pi mana Mat?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s