Melayu – ingat lah, jangan makan banyak-banyak. Orang lain pun hendak makan jugak!!

Kesemua Melayu, baik dalam PAS dan Dalam UMNO. Ingat, bila berpolitik dan memegang kuasa, makan lah berpatutan, jangan terlampau banyak, nanti orang lain tidak merasa.

Bukan tidak bolih mencari makan, tetapi bila di rembat kesemuanya, maka macamana perniaga Melayu lain ingin mencari makan?.

Jikalau mahu rembat dan setelah merembat kerja-kerja atau kontrak kerajaan, buat kerja itu sendiri, dan tolong lah perniaga Melayu lain, supaya mereka pun ada kerja. Tetapi yang menjadi isu ialah bila sudah rembat kontrak kerajaan kerana kedudukan politik, kontrak itu diberi kepada Cina atau kumpulan anti-Melayu. Dan duit hasil dari rembatan dijoli katak dengan membeli harta dan lain-lain benda yang tidak mendatangkan faedah kepada kaum Melayu lain.

Jikalau begitu lah kedudukan anda, bertaubat lah, kerana, itu adalah satu perbuatan hina dan berdosa, kepada tuhan dan juga kepada manusia lain terutama kaum Melayu.

Kedua-dua kumpulan Melayu ini suka merembat harta rakyat, merembat kontrak kerajaan dan memberi kepada orang Cina. Melayu PAS memberi hasil rembatan sebanyak 30% kepada Yayasan Islam, manakala Melayu UMNO merembat untuk diri sendiri dan keluarga.

Walaupun ada keiklasan memberi kepada Yayasan Islam, jenis perlakuan ini juga tidak betul. Jadi kedua-dua Melayu ini harus di pulas tengkok nya kerana akan menjatuhkan kerajaan di bawah DYMM Sultan Sultan.

Jikalau mereka semua merembat, jadi bagaimana kita, kaum Melayu lain ingin berniaga apabila peluang perniagaan telah tersekat.

Tolong lah Melayu, jadi lah kaum yang bertemaddun dan jauhi lah kerja kerja merembat.

Jikalau tidak, kita tidak ada jalan lain, melainkan menukar kerajaa dan menukar semua ahli politik Melayu dari PAS dan UMNO, kepada suatu angkatan Melayu baru.

PS: Olih kerana kerja merembat menjadi adat politik di Malayisa, DAP, PKR dan PAS pun sudah suka merembat. Yang menjadi mangsa adalah kita semua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s