Final destination, bagi pemimpin yang tua-tua, Selamat Tahun Baru 2013.

Siapa pemimpin yang tua-tua?.

Ramai. Di antaranya ialah Nik Aziz, Haji Hadi, Lim Kit Siang dan Karpal Singh.

Selamat tahun baru, kerana masih hidup dan beraya lah dengan masa yang diberi kepada anda sehingga lanjut umur.

Pada mereka yang telah sampai ke destinasi akhir, tahun 2013, tidak ada makna lagi. Mereka sudah di mandi, di kapan, dan di bakar atau di tanam.

jenazah

Tahun Baru di alam akhirat adalah selama 1 hukub, iaitu selama 80 tahun di dunia, dan satu hari di akhirat selama 1,000 tahun didunia. Karpal Singh dan Lim Kit Siang akan menyambut tahun Baru di alam Akhirat selama 80 tahun di dunia, dan akan hidup selama 1,000 tahun didunia untuk sehari diakhirat. Teman mereka Nik Aziz dan Haji Hadi akan berada bersama mereka menyambut tahun baru alam akhirat setelah disiksa berbagai sebab didunia semasa menjadi pemimpin di Kelantan dan Pulau Pinang, yaitu setiap seribu tahun dunia dalam sehari diakhirat selama 80 tahun alam akhirat.

Lama, lama sungguh 80 tahun akhirat, dan orang-orang yang berusia 82 tahun di dunia hanya lah merupakan masa beberapa jam dalam sehari di akhirat.

Dan mereka akan duduk termenung kerana tangannya dipotong dan bersambung balik bagi dipotong kembali. Tanah-tanah rezab Melayu Kelantan diberi hadiah kepada Karpal Singh dan Lim Lit Siang, sebagai Chairman dan ketua DAP, supaya jawatan MB diberi kepada orang-orang Nik Aziz. Lepas tangan Karpal Singh di potong, tangan Lim Kit Siang pula, lepas itu tangan Nik Aziz pula. Dan tumbuh balik, maka termenung lah mereka macam mana tangan tumbuh kembali untuk dipotong pada sejam kemudian?. Karpal Singh berkata macam mana nih, saya tidak sokong Hudud jadi mengapa tangan dia dipotong pulak disana malahan berkali kali dalam sehari di alam akhirat?

Apalah balasan jikalau orang memgambil harta rakyat dan disedekahkan kepad diri sendiri dengna iklas. Iklas bersedekah kepada diri sendiri dan isteri? Tentu di sula punggung laki dan bini nya sekali setiap satu minit.

Haji Hadi juga gelisah kesana kemari mencari lautan untuk menangkap ikan, tetapi masih lagi perut nya terburai-burai pecah hancur lebur, tetapi kempis kembali untuk dihancurkan selepas itu. Baru lah dia teringat akan amanat nya di dunia dahulu bagaimana si Awang terpaksa mencerai isteri dia setelah 30 tahun bersama, tanpa apa apa durhaka. Dia tidak dapat mengunakan I Phone 5 dia yang dia ada disamping nya yang dihantar olih ahli penyokong Pas dari kaum Cina Marang, yang telah membakar berpuluh puluh replika handphone i Phone 5 tempuh hari. Lim Kit Siang penuh dengan kapal terbang serta kereta mercedes, tidak mampu balik memyambut tahun Baru Cina dengan Lim Guang Eng, Betty dan Rainbow.

Selamat Menyambut Tahun Baru ya,  sebelum semua nya menjadi biru, kehitaman pada bibir dan mulut dan kening mata, serta jejari kaki anda. Ingat disini tahun baru sekejap, tetapi disana selama 80 tahun, dan satu hari bersamaan 1,000 tahun di dunia. Nik Aziz, ingat, Karpal Singh ingat, Lim Kit Siang ingat, Haji Hadi ingat, apa yang kamu kejarkan dalam politik PAS dan DAP kamu tuh?. Tahun baru ya?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s