Loyalty dan honesty, adakah DAP mempunyai nilai kedua-dua itu? Loyalty is hardly ever heard, mostly what I need from you!!! Everyone is so untrue, I don’t want some pretty face to tell me pretty lies!!

PAS dan PKR mesti menyanjungi DAP dengan memberi 13 kerusi dari kalangan Pakatan kerana kata Lim Guang Eng, mereka kumpulan yang mempunyai nilai “loyalty”.

Itu satu teknik politik puak Cina yang mentah. Dan DAP adalah sebuah parti politik yang sangat “down-syndrome”. Tidak faham asal usul dunia Melayu yang unik dan berlembut mesra.

Honestly, permintaan itu adalah untuk mereka mengimbang kuasa PAS dalam Pakatan, supaya PAS tidak mempunyai gigi. Dan DAP tidak mengatakan perkara ini, dan dalam pakatan merupakan satu parti adalah chauvanis terbesar yang tidak ada mempunyai nilai “loyalty” diantara mereka.

Honestly, PAS telah mencabar semua benda DAP lakukan, seperti mencabar Karpal Singh supaya berhenti dari memilih calun PM dari PKR sebelum keputusan PRU 13.

Dan honestly PAS telah menyakit hati DAP dalam isu gunting rambut, kes indecent behavior, kes penyanyi berpakaian sexy di Pahang, kes guru besar Sekolah SJRC Pasir Puteh, kes nyanyian kepada Tuhan kaum Tao di Pasir Mas, dimana PAS terus menghalang tindakan kaum Cina untuk menonjol diri dalam aktiviti kecinaan mereka dalam zon hijau yang diperintah olih pihak PAS.

Dan honestly, itu lah apa yang DAP inginkan apabila meminta dengan suara gasar peruntukan kerusi Dun dan MP sebanyak 13 di Semanjung dalam PRU 13 nanti. Iaitu, menolak kuasa yang ada dalam PAS, dengan itu kaum Cina bolih mengembang sayap membuka aktiviti kecinaan mereka dalam kawasan zon hijau yang dijaga olih PAS. Mereka ingin memerahkan zon hijau dan memerahkan kopiah PAS, yang didapati lembut dan bersahaja. Mereka lupa, Nik Aziz dan Haji Hadi sudah bermimpi berjumpa Nabi Muhamad berkali-kali dan mengatakan Islam dan Pemimpin Islam sahaja layak menjadi pemimpin, seperti Mr Tan Abdullah di KB. Begitulah yang diluahkan secara sindiran oleh Mustapha Ali selepas muktamar ganas DAP yang memilih kaum Cina dari memilih kaum Melayu sebagai galas kerja untuk menjadi pemimpin Melayu.

Honestly, Annuar Ibrahim pun tidak percaya loyalty DAP dengan tidak menghadiri muktmar DAP. Adakah DAP faham kiasan gerak badan dalam bahasa Melayu?

Jadi, apa kah itu loyalty?, DAP amat perasan dengan loyalty mereka, sedangkan, honestly, mereka tidak ada loyalty kepada sesiapa, kecuali, honestly,  loyalty mereka hanya kepada kaum Cina dan anak-beranak Lim Kit Siang.

Semua ahli masyarakat melihat ini dengan tenang dan bergembira kerana akhir nya DAP benar-benar tidak ada honesty, apa lagi loyalty kepada negara dan kaum Melayu.

He he he. Kita dengar lagu honesty dari Billy Joel dibawah sebagai kenangan keatas perkataan famous Lim Guang Eng ” loyalty DAP”. Dan ingat lah dalam DAP tidak ada honesty. Apa lagi loyalty kepada bangsa Melayu, bangsa kita. Tanpa UMNO dan PAS pun kita akan bantai DAP. Sampai bila-bila.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s