DAP terkilan, Melayu tidak terpilih. Heh heh heh. So, nak buat macam mana Ahmad Ton, nanggis lah sekarang sebelum anak cucu menanggis.

dapcec1512

Cina boss, apa lah lu mau cakap. He he he.

Untuk DAP angka 13 adalah sinomim parti. 13 kerusi baru yang dipinta DAP, dan 13 tahun Lim Kit Siang menjadi MP Petaling Jaya, sebelum dikalahkan.

Dan nombor 13 juga nombor keramat DAP kerana telah menghancurkan kepercayaan orang-orang Melayu keatas kaum pekerja Cina. Ianya angka yang akan mengecewakan keinginan mereka menjadi pemimpin kepada bangsa Melayu dalam PRU 13 nanti. Kerana, tidak ada Melayu yang sudi untuk dipimpin olih Cina totok di Malaysia. Tidak di Malaysia.

Keputusan pemilihan CEC, (huruf sama dengan CEC parti Komunis China) membariskan pemuda Cina bersama Lim Kit Siang dan anak-anak mempamirkan keriangan para pemuda seperti Nam Wee Wee, pemuda Cina sisihan UMNO dan BN, mengambil alih pemerintahan kuku besi BN terhadap Cina lahiran selepas Merdeka, menganti parti MCA yang telah dilabelkan sebagai para Cina pak turut bangsa Melayu lahiran sebelum merdeka. Kemenangan ini adalah kemenangan kepada para pemuda dan pemudi Cina mengagalkan inspirasi kaum Melayu menjadi teras pemerintahan di Malaysia dan bentuk perubahan ini mendapat sanjungan yang kuat dari negara jiran, Singapura.

Selagi ada broker politik terbesar dari peranan yang dimainkan olih Annuar Ibrahim, selagi itu lah harapan pemuda Nam Wee Wee dalam kalangan DAP berkobar-kobar.

Walaupun  begitu, kekobaran semangat menghapuskan kuasa Melayu sebagai teras pemerintahan di negara ini adalah suatu kerja yang amat susah. Karpal Singh dengan nada kuat meminta delegasi menyokong Annuar Ibrahim sebagai PM, memberi impak besar kepada penyokong bawahan mereka agar mempercayai kebolihan para pemegang kuasa CEC didalam DAP untuk menjatuhkan MCA atu BN, semasa PRU 13 nanti. Bagi mereka, memberi gambaran bahawa PAS adalah sebuah parti dominan diantara mereka tidak memberi gambaran baik keatas kesenabungan semangat Cina sebagai pemerintah negara, dan Annuar Ibrahim bersama PKR adalah sebuah parti berbagai bangsa terdiri dari kaum mereka juga, dimana dengan itu kuasa Cina masih kuat dan bolih menjadi kuasa politik bagi membentuk sebuah negara bebas agama, bangsa sama rata, dan sebuah negara tanpa rasuah.

Itu pandangan mereka.

Perkembangan politik seperti itu membawa kesemua rakyat Malaysia kesuatu destinasi dimana ketua kerajaan terdiri dari kaum Cina, dari Perdana Menteri dan kesemua menteri-menteri dalam negara ini, dan membiarkan Melayu sebagai kaum penguna kepada khidmat bakti kaum ini membangunkan negara. Adakah ini menjadi inspirasi keseluruhan rakyat Malaysia yang terdiri dari perbagai kaum, atau khas nya rakyat majoriti Melayu?

Percaturan Annuar Ibrahim menjalankan peranan sebagai broker politik bolih di ibaratkan sebagai jalan kerja yang telah lama ditunggu-tunggu olih para pemuda Cina seperti Nam Wee Wee. Dan mereka memgunakan situasi ini kemaksimum.

Walaupun kaum Cina berjaya didalam banyak aktiviti lain selain dari politik, mereka telah lupa bahawa politik di Malaysia adalah politik rumpunan bangsa Melayu, dan semangat berkobar-kobar mereka untuk menjadi teras pemerintahan di negara ini akan kecundang.

Sikap PAS yang nampak baik dihadapan sebaliknya tidak menunjuk keinginan kepada pemerintahan dari kalangan pemuda Cina lahiran selepas merdeka. Mereka masih lagi mempertahankan Haji Hadi, seorang yang telah bersuamuka dengan Nabi Muhamad sebanyak tiga kali dalam mimpi. Pandangaan sama dari Nik Aziz pemimpin PAS yang bermimpi satu kali bersua muka dengan Nabi Muhamad, bahawa orang Islam sahaja layak menjadi pemimpin sebuah negara majoriti Melayu. Pandangan mereka ini tetap menjadi teras penolakan keatas cadangan dan angan-angan DAP. DAP harus hancurkan PAS dahulu sebelum bolih berjaya, sebagaimana MCA buat.

Semangat berkobar-kobar para pemenang pemimpin barisan CEC terdiri dari kalangan kaum Nam Wee Wee ini munkin bolih dipakai kepada urusan menguatkan parti dalam PRU 13. Tidak ada kuasa bagi mereka memaksa kalanagn Melayu dari PKR dan PAS untuk membenarkan Cina sebagai pemimpin besar mereka dalam memerintah negara. Peranan Annuar Ibrahim hanyalah sebuah simpulan permainan politik bahaya yang akan hanya meruntuhkan sebuah negara yang terdiri dari kuasa kemufakatan kaum Melayu yang diberikan kepada kaun Cina. Kemufakatan ini hanya ada setelah kaum ini menerima peranan sebagai pembantu didalam membangunkan negara Melayu dalam adat kesopanan, adat resam keMelayuan, kesultanan dan kemakmuran hasil dari itu.

Walaubagaimana pun, di dalam politik ketentuan didalam kejayaan sebuah kehidupan akan bergantung terus dari perubahan minda orang ramai. Dan orang ramai di Malaysia ialah orang Melayu. Adakah minda mereka sudah berubah didalam hal sebesar ini?. Dari laungan lagu diatas, kaum Melayu masih utuh dengan kepercayaan kenegaraan model Melayu membawa tuah kepada semua kaum yang telah di sepadukan olih MCA, MIC dan lain-lain parti komponen BN. Tanpanya, terbukti diseluruh dunia bahawa percaturan politik berat sebelah seperti ini akan mengakibatkan kehancuran dan ketidakstabilan.

PS: Cina hendak jadi tuan Tanah  Melayu. Ha ha ha ha ha ha. Nasib baik ada juga penganas Melayu di Filipina ya, biar lah dia mati ditembak. Mesti ada ramai lagi di Semanjung Malaysia nih kut. Kita biarkan mereka wujud lah ya.  Apa nak buat, DAP tak pilih Melayu dan hendak rampas kuasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s