Bahan gelak tentang khalwat dan zina, he he he, entah lah hendak buat macam mana?

Perangai tidak senonoh seperti bercium dikhalayak ramai, berpeluk dan bercumbu di padang orang ramai, dikategorikan sebagai perangai tidak senonoh dan semua orang tidak kira agama bolih disabitkan dibawah kesalahan undang-undang kecil PBT.

Tetapi bila berduaan duaan dalam sebuah bilik, syak wasangka tentang apa mereka buat, atau mereka lakukan samaada bercium, bercumbu atau berzina, “proof of guilt” hanya keatas umat Melayu, umat Cina dan India, tidak perlu jawab apa mereka buat, dan tidak bersalah maka bolih dilepaskan olih penguat kuasa agama Islam. Pada pasangan Melayu, mereka perlu menjawab, apa mereka buat, sama ada bercium, berpeluk, berzina, atau pun tidak, dan dalam semua kes, semua mereka kena denda RM2,000 hingga RM3,000 kerana berkhalwat, walapun tidak berzina.

Kena tahu ya, undang-undang khalwat bukan undang-undang berzina. Undang-undang berzina bagi umat Melayu mengikut syaria bolih dihukum rejam sampai mati, mengikut kategori kes, sama ada sudah veteran, atau setnggah veteran, atau baru hendak cuba berzina.

Masaalah berzina pula harus mempunyai empat saksi yang melihat kelakuan berzina itu tanpa was-was. Maksudnya, jikalau lelaki sedang memasuki kan “senjata” nya kedalam faraj, mereka mesti melihat dengan mata kepala dia sendiri. Masaalahnya tidak ada siapa akan benarkan perkara itu berlaku, kita hanya bolih menjadi saksi seperti yang dikehendaki sekiranya kita ada melihat tayangan original di Red District di Netherland.

Baiknya agama orang Melayu. Bila khalwat, Melayu kena denda, Cina dan India tidak. Apa jadi sekira nya sekerat-sekerat, maksudnya, Cina dengan Melayu atau India dengan Melayu, atau dengan Negro?. Disini apa yang terjadi Cina di lepaskan, sambil gelak besar, Melayu kena denda. Okay lah tu. Apa kata jikalau mereka berzina apa pula hukum nya. Masuk separuh, tiga suku atau penuh baru dikira berzina diantara Melayu dan Cina ini atau macam mana? Atau jikalau Negro tekan 1/4 sahaja, macam mana, berzina kah mereka dan apa hukum nya pulak?

Adakah orang Cina akan dilepaskan dari direjam sampai mati atau hanya Melayu akan direjam sampai mati, sekiranya empat saksi berkata “ya, lelaki Cina itu tekan sampai habis kedalam faraj perempuan Melayu tu bang?. Apa pula jikalau Negro, kena hantar balik negeri ke atau di rejam sampai mati di Malaysia? so far, Malaysia belum buat hukuman ini lagi. Entahlah jikalau PAS sampai ke Putra Jaya, siap lah hang Negro, mesti di kira dari kepala nya lagi masuk ketahap mana. He he he. Mampus.

Ya, benda sehebat ini kena lah tanya kepada pemimpin PAS lah, dia memang reti buat hal semacam ini. Alas, benda gunting rambut dan berkelakuan tidak senonoh pun dia tahu menyelesaiakn nya, tiba masa benda semacam ini pun bolih diselesaikan. Betul tak?

Mat Ell.

PS: Zina adalah salah satu dosa besar, olih itu anda di saran supaya menjauhinya dan jangan melakukan nya. Politik adalah perubahan keatas corak kemasyarakatan diamana akhirnya sampai ke destinasi dimana Tuhan inginkan. Jikalau Tuhan inginkan sesuatu kaum itu menjadi kahlifah dunia, maka kita akan sampai kedalam masyarakat yang bertamaddun mengikut kehendak Dia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s