Bila Cina miskin merompak tanah Persekutuan Tanah Melayu bagi tujuan menperkayakan Cina kaya, satu agenda tidak keruan akal fikiran pemimpin yang tersalah dipilih

leekuanyew

Yes boss, all those land are our “RAMPASAN PERANG”. We develop them ONLY for us. To those “miskin and Melayus” send them to the “hulu” areas. All major infrastructure developments are responsibility of the stupid federal gov, why should we worry about cost to develop !!! Ok boss??. YES< Go ahead. I agree!!! This is how it all started!

DAP akan mengadakan pertemuan keluarga mereka akhir minggu ini, dan mungkin perkara penting yang akan di bincangkan ialah bagaimana mereka harus terus memegang kuasa di Pulau Pinang, dan siapa kah diantara mereka yang akan dipilih supaya kesenambungan motif keluarga itu menjadikan Pulau Pinang hak rampasan perang kepada orang Cina kaya raya di Malaysia.

Nasib di sebelah mereka, setelah bertungkus lumus memainkan peranan mengekploit chauvanisma Cina pendatang momokan tinggalan dan sisihan masyarakat Melayu, keadaan politik 2008 memberi kelebihan kepada kumpulan ini menjadi satu kumpulan Cina yang memerintah sebuah negeri Melayu. Cita-cita kaum Cina sejenis ini bermula dari semenjak pernubuhan MPAJA lagi dimana kesemua kumpulan terdiri dari peserta yang disisihkan olih Jepun.

Pulau Pinang ialah rampasan perang terbesar kaum ini. Dan dari situ bermulalah agenda menjual harta rampasan perang kepada kaum Cina kaya yang dahulunya adalah penyokong setia BN.

Pulau Pinang sebuah negeri Melayu yang disewa olih British dari Negeri Kedah. Kaum Cina merupakan separuh dari penduduk Pulau Pinang, manakala separuh lagi adalah kaum Melayu. 60% daripada penduduk Pulau Pinang beragama Islam, manakala hanya 30% beragama Tao dan hanya sebelingan kecil beragama Kristian.

Keadaan demographi yang sebegitu pada mulanya tidak menjadi fakta besar kepada sebuah parti chauvanist Cina ini merampas tanah Melayu Pulau Pinang sebagai harta rampasan perang, kerana dengan memenangi 19 kerusi Adun, beranggapan sudah besar untuk menyelinap keseluruh pelusuk negeri mencari benda yang bernilai tinggi untuk di rampas. Hari ini mereka merampas hak pendudukan sebuah keluarga Cina miskin diatas tanah majlis setelah menduduki hampir 60 tahun.

Kerenah mereka itu mendapat tentangan dari penduduk Pulau Pinang, dan dengan keadaan demographi semasa negeri itu, mereka memerlukan pertolongan kaum Melayu yang lain terutama dari Melayu PAS dan Melayu PKR bagi terus merampas hak orang-orang Melayu dan penduduk miskin dinegeri itu.

Apakah hak orang-orang Melayu dan kaum kaum miskin lain di Pulau Pinang?.

Dalam usaha merampas harta rampasan perang, DAP berusaha membangunkan Pulau Pinang sebagai sebuah bandaraya terbesar di rantau ini, yaitu menerusi pembangunan hartanah bagi orang-orang kaya, atau dengan lain perkataan komponen pembangunan hanya tertumpu kepada hartanah mewah, dengan itu komponen pembangunan kepada orang-orang miskin dan kegunaaan penduduk Melayu disengaja dilenyapkan dari agenda pembangunan mereka.

Dengan agenda pembangunan seperti itu, DAP mengekploit rampasan perang ke maksimum dan hasilnya ialah sebuah pembangunan yang tidak seimbang dengan kehendak demographi. Penduduk Melayu adalah kaum yang lebih ramai di Pulau Pinang sebanyak 0.7%, dengan kata lain, DAP menolak dasar pembangunan sama rata kepada masyarakat majoriti di Pulau Pinang dan sudah mesti ianya mendapat tentangan hebat dari kaum itu semenjak agenda rampasan perang hartanah itu bermula dari tahun 2008.

Pembangunan yang tidak menepati kehendak rakyat tempatan akan membawa padah besar kepada masyarakat di Pulau Pinang, sebagaimana berlakunya di Rome dizaman jahilliah. Sekiranya kesemua hartanah di bahagian pulau dibangunkan dengan hartanah mewah dan Seberang Prai dengan pembangunan orang miskin, pembahagian hartanah ini akan memecahbelahkan penduduk negeri itu dan keadaan itu akan menjadikan negeri itu sebuah negeri yang termahal dalam segi kos saraan hidup, kos perjalanan, kos memulakan perniagaan dan lain-lain.

Pembangunan sejenis ini tidak pernah berlaku di Malaysia dan ini lah kali pertama idea pembangunan yang bolih dianggap songsang telah dimulakan. Dan saya percaya, dengan menjalankan pembangunan seperti ini, penyokong DAP yang dahulunya Cina miskin akan mendapat sokongan dari Cina kaya. Dengan itu DAP bercita-cita menjadi penganti MCA di Malaysia dan menjadi sebuah parti yang kaya raya hasil dari rampasan perang tersebut.

Usaha yang dibuat olih DAP harus ditentang hebat olih mereka yang hak mereka dirampas  hanya kerana keadaan politik 2008 membolihkan sebuah parti yang kecil menjadi naga.

Idea pembangunan yang direkacipta olih DAP di Pulau Pinang itu adalah sebuah pembangunan yang akan meluru kepada pemansuhan hak kaum majoriti dengan memberi keupayaan kepada kaum minoriti menelan dan merampas hak-hak orang-orang miskin terutama orang-orang Melayu bagi meneruskan hidup harmoni tanpa mengira kaum di negara ini.

Bagaimana zalim nya penguasa Rome dan Firaun, begitulah zalim nya penguasa DAP, sekiranya ianya dibenarnya membangun Pulau Pinang seperti mana yang dicita-citakan olih kumpulan ini. Tetapi sebaliknya dalam cita-cita mereka, mereka hanya mengekploitasikan rampasan perang ke makximumnya dan ingin mendapat keuntungan politik dan kewangan yang besar tanpa dihalang olih umat Melayu dan kaum majoriti lain disebalik kepercayaan PAS dan PKR yang ingin menumpang ke Putra Jaya. Ingat lah, tidak perlu sampai ke Putra Jaya kaum ini telah pun memperkosa hak anda semenjak tahun 2008 lagi.

Insaf lah. Kita bolih melihat kelakuan orang jahat dengan melihat dari kedua-dua mata hati dan mata sendiri. Hancur negara sekiranya ini berlaku. Kancah pemisahan kaum yang terbesar akan berlaku sekiranya rakyat membenarkan cacing menjadi naga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s