Ingin tubuhkan kerajaan langgit: DAP dan PAS, serta P Gay R.

Baru lima tahun memerintah, lihat bagaimana usangnya idea kerajaan pakatan.

Itu pun baru kita beri chance kepada mereka untuk menang. Sebelum ini, sebelum tidak menang, mereka selalu mengatakan soal keadilan, soal duit rakyat, soal mahkamah rakyat dan sebagainya.

Tertipu juga kita akhirnya ya.

Apa tidaknya, cuba anda lihat. Digunakan undang-undang kecil majlis untuk merobohkan altar Hindu dirumah rakyat. Semasa dulu disuruhnya Hidraf berteriak dan berpekik melolong mengatakan BN menghancurkan rumah ibadat rakyat. Sekarang diam. Apa sebab?. Banyak kerja. Kerja apa?. Ambik duit rakyat dengan menjual pasir, bila ada masa hendak tengok altar rumah rakyat.

Bila BN kata akan bina rumah berkemampuan milik, sehari sebelum diumumkan olih BN, cmLimGuangEng terus menunjukan cadangan membina rumah Melayu di Pulau Pinang. Hari ini Perda mengumumkan akan membina rumah kos rendah RM40,000 sebuah di Pulau Pinang. Semestinya terkejut besar, kenapalah BN hendak bina rumah rakyat. Sedangkan mereka ingin bina rumah rakyat Singapura dan Hong Kong. Terkedu-kedu cm lulusan Monash yang tak seberapa tu, tak tahu macam mana hendak buat pecah tanah bina rumah RM40,000 untuk rakyat.  Tidak ada tempat, habis kena jual buat condom mahal. (Maaf bukan condom, condo!!).

Bila kita kata buat LRT di Pulau Pinang, terus tuduh itu janji palsu, sedangkan apa yang mereka janji kepada penduduk Kampung Buah Pala sudah menjadi satu hiasan dalam buku manisfesto DAP dan PKR. Selalunya mereka yang suka berbohong akan termakan tulah sendiri, menjadi pembohong tegar pula.

Hari ini PAS Kelantan sudah sibuk untuk memberi kemenangan kepada Kelantan. Dan mengarah agar cadangan untuk ke Putra Jaya di hentikan serta merta, kerana sudah tidak ada faedah jikalau Kelantan jatuh ke BN.

Mahathir pun cakap bahawa PAS tak reti perintah, tengok Kedah, kesian dia, terhengeh-hengeh meminta cmLimGuangEng membayar harga semasa air rawatan dari Kedah.

PAS, MIC, UMNO dan lain-lain parti sudah mengadakan muktamar masing-masing. DAP dijangkan akan mengadakan famili reunion pada akhir minggu depan. Mudah-mudahan mereka akan terpilih, bapa, anak, bini anak, kenalan rapat, gundek atau girfriend untuk dipilih menjadi orang kuat parti. Mungkin siaran langsung akan dibuat terus ke Fujian Province, China, untuk siaran langsung menemui kesemua kaum kerabat suku-suku orang-orang Minnan. Harap kepada dua ekor Melayu yang ada mempunyai harapan kepada kaum kerabat Minnan ini mengesa supaya rancangan terus menerus itu disiarkan ke Seremban, atau ke Kuala Kangsar. Mana lah tahu nanti jikalau dipilih bakal menjadi menteri besar kerajaan ini. Si Aspan dan Arif, tulis lah dalam blog komer bagaimana hebat nya pemilihan itu. Sampai berjuta suku sakat puak tu memilih siaran langsung di depan TV masing-masing di Republic of  China.

Dengar cerita Ayah Pin berseronok yang amat sangat sekarang ini, dia ada nampak muka Datuk Seri Samy Vellu semasa muktamar MIC, kawan rapat beliau semasa di Batu Caves dahulu. Dia pun gembira yang amat sangat kerana ajaran dia telah di ikuti olih pendoa BN KO di Kota Bharu. Dia amat gembira kerana cmlimguangeng pun termasuk dalam golongan ajaran beliau. Dengar cerita pendoa itu pun akan naik ke kerajaan langgit, entah betul kah tidak. Yang baru kita tahu kaum Maya ada membuat ramalan ramai orang akan kojol pada 21 Desimber 2012.

Setahu saya yang banyak akan kojol adalah dari mereka yang berganding bahu dengan sebuah kerajaan langgit, seperti yang telah dibuat olih Ayah Pin. Sekarang Nurulk Izah, Annuar Ibrahim, cmlimguangeng, dan dan cmlimkitsiang terkedu-kedu dengan kerjaan langgit, sapa sapa jenis makan belakang kena kes khalwat beb. Tidak bolih buat apa-apa. He he he, jangan engkau orang kena acara stoning sudah lah ya.!!! Main engkau, kerajaan langgit tuh!!!.

Tubuh lah apa-apa kerajaan sekali pun, siapa kisah. Tak siapa terhinggin ikut rentak mereka yang sudah dumpul fikiran.

ayahpin

Saya yang Menulis: cmsitizulaikka.

PS: Saya pun cm you know, Cik Mek.Tau tak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s