Kita di saran undi lah walaupun mata sepet dan hidung penyet!!, wow

Satu saranan yang sikit berat.

Pertama nya mata sepet dan hidung penyet menjadi orang yang berjalan kaki dari Kuantan ke KL dengan placard ” Lu balik kampung”.

Mata sepet bikin kita membayar saman AES dan berikan masaalah kepada kedudukan professional di negara ini dengan memilih mata sepet juga.

Ada mata sepet yang baik dan boleh di sokong, tetapi maaf lah semenjak kebelakangan ini, kepercayaan kami kepada mata sepet telah menjadi luntur.

Mata sepet Pulau Pinang menghalau Melayu keluar, jadi telah memberi pandangan buruk kepada kami dan telah menyemat dalam hati sanubari kami kebencian yang amat sangat kepada mereka yang bermata sepet. Mereka telah mengembalikan gambaran perangai MPAJA dan komunis, yang telah membunuh Melayu semasa zaman perang Jepun. Oh tidak mungkin kami undi mereka lagi.

Jadi bagaimana kami mahu undi mata sepet di kawasan majoriti Melayu. Kami rela tidak keluar mengundi jikalau berdepan untuk memilih atau mengundi mata sepet. Sorry Boss.

Dikawasan bandar, semua mata sepet undi mata sepet. Kita pun akan memilih seperti mereka yang rasis iaitu hanya mengundi bangsa Melayu.

Maaf, hati sudah hancur lebur. Saya berjanji saya tidak akan keluar mengundi dan mengarah kaum kerabat jangan undi BN sekiranya BN letakan mata sepet di kawasan majoriti Melayu. Maka ini adalah suatu yang jelas dan bukan berselindung lagi  dan dengan itu anda tidak bolih  takrifkan perkara ini sebagai kerja sabotage parti kerana sudah diberitahu awal-awal.

Biar lah mata sepet berjuang ditempat mata sepet.

Seperti anda luluskan AES, no free meal anymore for you guys. Cukup cukup lah dengan kerenah jenis lama ini. Ianya tidak boleh dipakai lagi pada waktu dan dalam sitiuasi keadaan semasa atau zaman ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s