Lapan tahun buat kajian AES, jadi sistem itu mesti lah yang terbaik. Walaupun terbaik, kita tidak berduit hendak bayar saman Boss. Faham tak!!

Zaman moden dengan komputer dan data melayang layang di alam cyber juga intranet, Pengarah JPJ mengambil masa selama hampir 8 tahun uuntuk mengemaskini sistem kamera di tepi jalan untuk mengambil duit saman dari pemandu Malaysia. (berita TV3)

Memanglah nampak telus dan berhati-hati, kalau tidak tak kan mereka mengambil masa lapan tahun. Jikalau tanam pokok kelapa sawit atau pokok getah boleh ambil hasil dua kali buah sawit dah dan getah boleh ditoreh.

Dengan sistem komputer dan intranet, kawan-kawan saya boleh menyiapkan kerja memilih kamera seperti AES itu dalam dua minggu. Ya, tidak percaya berilah kepada saya untuk membuat pemilihan.

Soalnya bukan sistem baik atau tidak, yang paling utama, gaji kami sudah 5 tahun tak naik-naik. Harga rumah tinggi, sewa tinggi, toll dimana-mana, yuran sekolah tinggi, sewa bas budak-budak sekolah sudah RM110 seorang, untuk tiga orang berapa, anak belanja di sekolah tinggi, mana lah saya hendak bayar saman RM300 tu. Kami sudah tertekan dengan belanjawan untuk keluarga, walaupun tidak pernah kena saman, tetapi sistem ini tidak kira masa, pukul 4 malam pun walaupun tidak ada orang, atau hendak ke hospital di Putra Jaya pun kena saman kalau terlebih hanya 1 kilomere per hour. Gila lah kamu semua. Zalim teramat zalim nak kan duit rakyat yang susah.

Kamu semua kerja dengan kerajaan, ada orang jaga, gaji naik dan elaun banyak, kerja kamu ambil masa lapan tahun untuk menganalisa satu jenis Kamera untuk saman pemandu. Kami kena buat kerja sesuatu yang berat dalam masa satu atau dua hari, tetapi gaji kecik.

Senang betul kerja dengan kerajaan ini, kerja senang seperti memilih sebuah kamera memakan masa lapan tahun, tentulah banyak banyak gaji dibayar kepada orang yang membuat keputusan untuk memilih sebuah kamera ini?. Tentulah lapan tahun bonus lagi. Sekarang hendak hantar saman minta duit dengan pemandu pulak!!!!. Dah dapat gaji dari kerajaan sudah hendak duit kita pulak. Teruk nya.

Hai, kerajaan kena buang orang buat kerja semacam ini jikalau hendak menang PRU 13..

Cuba orang kerajaan naik kan gaji kami dulu. Buat lah saman dan letak kamera dalam bilik tidur kami pun okay, kami boleh bayar.

Bagero lah MCA dan BN. Cibai dan jubor mu MCA bikin kasi malu kita saja mau makan duit rakyat susah. Palat sua lah lu UMNO dok sokong MCA buat susah kepada orang semacam kita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s