Kita kena lihat kepada logik, jangan lihat dan dengar kepada orang politik bercakap. Logik tidak berbohong.

Lihat dan faham logik, jangan lihat dan dengar orang politik  bercakap.

Tidak kira lah siapa mereka ahli UMNO atau PAS, tetapi mereka semua rakyat Kelantan.

Apa kah bukan rakyat Kelantan bila dia menjadi ahli UMNO?????. Zalim kepada sesuatu kumpulan dan tidak zalim kepada sesuatu kumpulan lain adalah satu semangat rasis yang tebal seperti zionist. Bila kita samakan PAS dengan Zionist, maka ada pula kumpulan yang merasa panas telinga. Begitulah rendahnya nilai keperibadian mereka di dalam memberi servis kepada manusia di Kelantan.

Nampak gaya PAS lebih teruk dari DAP, patutlah PAS boleh berkongsi dengan DAP. Kedua-dua mempunyai perangai yang sama, suka merampas tanah rakyat, seperti kes kerajaan Selangor bersama DAP cuba merampas tanah Yayasan Basmi Kemiskinan di Ulu Selangor.

Lihat dan dengar penjelasan Imam PAS ini dan logik tidak akan berbohong walaupun di nafikan oleh mereka ini.

Mereka bukan tahu ilmu logik. Logik mengatakan bila tanam pokok, maka pokok akan membesar dan menjadi tinggi, dan bila sudah besar dan tinggi, orang yang menanam nya akan mendapat hasil. Tetapi kenapa pula suruh orang lain pergi mengambil hasilnya, bukan disuruh para penanam nya?. Tidak logik langsung jikalau mereka berkata mereka tidak merampas tanah rakyat.

Jikalau sudah rampas, katakan saya sudah rampas. Apa takut? Dan itu lah perkara yang rakyat mengadu kepada pemerintah. Cuma nya pengaduan mereka ini tersilap tempat, yaitu mengadu kepada sebuah kerajaan yang zalim seperti firaun.

Apa kah tindakan Nabi Musa kepada kerajaan Firaun? Kita semua harus hyancurkan sebuah kerajaan yang serupa firaun di Malaysia.

Hidup Melayu Kelantan.

Jikalau Nabi Musa bolih menjatuhkan sebuah kerajaan firaun yang banyak menipu dn mengananyai rakyat kenapa rakyat Kelantan tidak bolih?. Kita semua bolih. Melayu bolih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s