PAS > okay ambil harta rakyat sebab nilai kecil, tidak berdosa?.

Wak kepala hotak dia. Ini menjadi masaalah besar jikalau orang berserban menjadi pemimpin.

Kita diberitahu Dato’ Nik Aziz dan isteri berserta ramai lagi anggota parti PAS memiliki tanah di Hulu Kelantan didalam projek DAMAI, yang diusahakan oleh perbadanan iktisad negeri Kelantan. Mungkin ramai juga ahli anggota parti pas turut memilik tanah tersebut. Tanah-tanah yang dikenal pasti termasuk di Lojing. Orang UMNO dan lain geng orang ramai, tak usah nak bercita-cita lah hendak tanah seperti itu, dia orang ini main geng-geng saja, gangster punya. Apa kita semua bukan rakyat Kelantan kah. Jubor mu lah gangster seperti dia orang nih.

Hey, mu semua yang duduk di Kelantan, ada kah kamu semua ada peluang mendapat tanah tersebut? atau adakah mereka memberitahu akan cadangan pembangunan itu dan memberi kesempatan kepada kamu memohon?.

Jikalau tiada apa-apa pengumuman kepada masyarakat tentang pembangunan itu dan anda semua tidak diberitahu, jadi apa kah benda mereka yang memerintah Kelantan berkata mereka berkerja untuk rakyat, untuk anda, untuk kamu semua, sedangkan segala hasil dari usaha untuk rakyat diberi kepada para pemimpin termasuk pemimpin tertinggi mereka?

Bagero betul hantu pak lebai semacam mereka ini.

Semakin lama semakin banyak dirampas, dan mereka boleh buat benda jahat seperti itu kerana mereka berkata “Allah, benda tu kecil sahaja, tidak bernilai”. Sedangkan cara mereka buat itu adalah satu kesalahan walau pun kecil, yaitu buat benda untuk rakyat dan kebas untuk diri sendiri.

Sembahyang tunggang tonggek, sampai bawah pokok pun berselera, tetapi hati terlampau kotor kerana mereka menganggap orang Kelantan semua nya jenis bodoh semacam lembu. Hey, tengoklah, sembahyang halau hantu “jin api” pun jin api tak lari, tidak ada berkah sembahyang nunjuk orang!!!!.

Kecil besar nilai tetap salah. Mempergunakan hak rakyat untuk famili. Curi berus gigi dari pasaraya, dengan, curi selori tongkol emas dari Bank Negara, curi berus gigi dari pasaraya tidak salah, sebab harga RM1.20 dibezakan dengan curi selori tongkol emas berharga berbillion- billion, baru salah?. Mana boleh, bunyi berbillion-billion baru nak bising.

Itu lah Islang PAS, Islang Talibang. Mu percaya lah adik kakak di Kelantan nuh. Selama nih. Kena tipu. Sokmo.

Hey, bro. Dua-dua tetap salah bro. Nama curi ini, sama lah dengan mana-mana makna dalam diktionari lain pun. Diktionari Jepun kata makna benda sama. Diktionari Arab pun gitu.

Patutlah tipu katakan hudud tidak boleh di laksanakan BN punya pasal konon; jikalau dilaksanakan, hari ini juga kami akan memohon dan meminta ahli majlis hudud laksanakan hukum potong tangan mereka semua ini.

Mu tanya bakpa hudud tak dibuat di Kelantan?. Jika dia kata BN tak bagi, jawab kepada mereka “Kepala Hotak mu”. Jawab kepada mereka lagi, “Hok sebenarnya mu main tipu-tipu dan sorok-sorok ya?.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s