Oh ya, itu I punya, you know, tiada maaf dari I. You all makan lah budu, it’s sedap dan lazat, hirup lagi best!!! – Imam Razi

Imam Razi: “Tiada siapa suruh, beta yang buat itu semua. Jangan lah dipanjang kan hal ini.”

Damage is done. Tetapi, tiada maaf dari Imam Razi. Dia itu Imam, dan dalam ajaran Imam Khomeini, permintaan maaf tidak perlu dipohon daripada “subject” yang rendah nilai. Apa nilai pada UMNO? Nilai tanah Lembah Sireh lagi tinggi!!!. RM5.8 billion, free free bagi Cina,  UMNO? = tidak bernilai, ciput.

Saya penyelidik jenis manusia yang ada dibumi ini, dan terpegun dengan kerenah mahluk manusia di Kelantan. Baru saya sedar bahawa Kelantan mempunyai mahluk  yang berbeza dari jenis taburan manusia biasa di Malaysia sebenarnya.

Boleh kita anggap Kelantan ditaburi penduduk manusia jenis Tiyanak, Siqbun, Duweende (kumpulan putih dan hitam), Kapre, Tikbalang, Kumaketok dan Menananggal atau Aswang. Kebanyakan makanan harian mereka berbeza dari jenis makanan orang-orang di pantai barat. Untuk menjadi ketua kumpulan mereka memilih umat Duwende (jenis putih) kerana kepetahan mereka bercakap dan menghilangkan diri semasa sitiuasi kritikal.

Kesemua puak memakan budu sebagai satu makanan penguat ikatan antara puak walaupun dimana mereka berada. Corak kehidupan mereka juga sudah berubah. Pada masa dahulu suku Kiyanak, Siqbun dan Tikbalang tinggal didalam bumi, dan rumah mereka di permukaan bumi hanya hiasan sementara waktu sebagai tuntunan musuh mereka iaitu manusia UMNO. Rumah mereka didalam perut bumi dibina dengan mahligai besar, berserta disalurkan rangkaian WIFI dan keretapi laju yang boleh menebusi perut bumi ke serata dunia, terutama ke destinasi di India dan Mesir.

Manakala kaum Duwende (kalangan putih dan hitam) pula membina rumah besar diatas bumi, bersebelahan rumah rumah Kiyanak, Siqbun dan Tikbalang bagi mengeliru musuh utama mereka manusia UMNO. Keperluan hidup seperti wang dan lain lain lagi  disambung melalui lubang khas dari rumah-rumah kaum Tiyanak, Siqbun dan Tikbalang. Di permukaan bumi kaum Tikbalang berkerja membawa balang balang besar ke sesuatu kawasan yang dihuni manusia UMNO bagi dipenuhi dengan wang yang dipinta secara voddo.

Ingin diceritakan bahawa kaum Kumaketok adalah kaum yang paling ramai diKelantan. Mereka boleh mengetok apa sahaja untuk keperluan hidup mereka. Dan telah ada diantara mereka dijadikan imam. Kebanyakan kaum Kumaketok pula tidak tahu berbahasa, dan jikalau sekiranya mereka dipilih menjadi imam, seperti Imam Khomeini, mereka akan terlebih aksi, dengan jeritan suara yang nyaring semasa meyampaikan kutbah. Percakapan mereka dengan nada nyaring adalah perkara biasa harian kehidupan mereka terutama apabila bersama keluarga di hari-hari senja.

Jenis atau species baru yang terbentuk dari kacukan Duwende dan Kapre ialah Menananggal. Mereka ini suka bercakap seperti kaldai. Suara mereka terik dan halus semasa senang dan garau semasa susah. Ingin diberitahu kaum Menananggal ini adalah species tanpa otak, dan daya pemikiran mereka disedut dari harddisk yang diletak dan diikat di perut mereka. Harddisk mereka ini selalu di update untuk mendapat kelajuan setimpal. Sekira kita bertemu dengan kaum ini dan beliau berkata “fitnah” maka jelas lah harddisk mereka itu belum di “update”.

Jadi nya, permintaan maaf dari kaum jenis semacam diatas adalah suatu kerja yang tidak munasabah, melainkan kita semua hirup budu dan mabuk bersama mereka.

PS: Kesian orang UMNO, PAS memandi  mereka dengan budu. Celako PAS, mu mapus lepas ni PAS, mapus, masuk lubang taik Al Lu War. (Bukan awak FAS, aku kata PAS, PAS< PAS<, PAS, PAS, bukan awak, Fas, basa bini bodo nih, nak marah tak tentu kalu, aku cakap geng jual tanah Wilayah Petani kepada Siam tu!!).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s