Susah jikalau tidak berkerja dan makan gaji buta, sampai masa dimakan sumpah dan jadi gila!

Bila angkat sumpah dengan nama Allah didepan Sultan sebagai seorang pemimpin dan berjanji akan menjalankan tugas kepada rakyat, dan setelah menjadi pemimpin terus abaikan kehendak rakyat, maka akan dimakan sumpah, dan harus hilang akal dan menjadi hampir gila.

Datuk Ibrahim Ali berkata, doa KO BN itu adalah doa orang hilang akal dan hampir gila.

Macam mana tidak hilang akal. Bekalan air bersih di Kelantan belum menjadi-jadi walaupun bantuan kerajaan pusat diberi. Hampir separuh masa telah diberi kepada pembangunan Lembah Sireh, masih ada 4 tahun lagi untuk disiapkan, belum juga nampak boleh siap. Malahan janji untuk rakyat langsung tiada nampak bukti lagi. Sudah lah begitu, macamana tidak termakan dek sumpah? Tentu lah hampir gila memikirkan.

Ladang Rakyat menjadi ladang kroni, rakyat terpingga dengan nama di atas kertas tanpa apa-apa dividen. Dengar berita mereka hendak bina jalanraya, dan dengar cerita jentera untuk untuk membina jalan raya sudah pulak hilang. Jadi, macamana tidak hilang akal dan hampir gila kerana wang derma sudah diambil? Kerajaan dibawah pimpinan ini juga berhasrat membina sistem keretapi laju. Macamana tidak gila bila keretapi laju itu hanyalah sebuah lukisan. Rakyat Kelantan tidak boleh menaiki keretapi didalam sebuah lukisan. Akan menjadi gila kerana termakan sumpah berhidmat kepada rakyat dengan Allah bersaksikan Sultan.

Walaupun 15 kerusi DUN selamat, 50% orang Melayu sudah mulai bertukar kepada UMNO. PAS dilihat kelam kelibut sehari dua ini dan macamana tidak hilang akal dan hampir gila, Kelantan akan hilang dari pegangan mereka.

Sensasi doa BN KO adalah satu interpretasi kemuncak roh sebenar PAS untuk dipertontonkan kepada pemain import mereka di stadium. Orang tempatan sudah muak dengan mainan PAS dan ramai tidak mengikut tarian gangnam itu.

Pemimpin PAS dan ahli keluarga nampak nya sudah hilang akal dan hampir menjadi orang gila seperti orang gila di Tampoi dan Tanjung Rambutan. Betapa kuat perubahan UMNO yang mencengkam kewarasan mereka di Kelantan.

PS: Latest Updates : Haji Hadi terkejut apabila layak menjadi PM hanya semasa muktamar. Lepas Muktamar, tidak boleh.  Fakta ini lagi lah menjurus kepada beliau hilang akal, dan beliau mungkin akan adakan doa tarian gangnam hancurkan DAP pula. Hey awak ada 23 kerusi, DAP ada 28 kerusi bro. Cita-cita besar ya, kalau BN tentu lah di beri chance. Kamu didalam Pakatan, mana ada chance, “chance mali chance” adalah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s