Perang Dunia Ketiga akan berlaku pada tahun 2013, PAS dan DAP tidak mampu melayan kerenah peperangan dunia. Kerenah antara mereka pun belum selesai!!

Infowar com

Selepas Obama di calunkan sebagai presiden Amerika bagi penggal kedua, Hamas telah melancar roket keatas Israel dan dibalas dengan serangan membunuh pejuang Hamas. Hamas adalah parti seikatan dengan Ikwan Muslimin di Mesir, Mosri.

Hamas hari ini menembak jatuh helikopter pejuang Israel, dan sebelum ini menembak jatuh sebuah kapal terbang F16. Mereka telah membangun persenjataan lengkap yang lebih effektif menakutkan Isreal yang sedang berusaha melancar serangan darat bagi memusnahkan kemampuan Hamas.

Diberitakan Hamas memperbaharui pensenjataan yang diperolehi dari Libya dan Hasbollah. Ramai juga berpendapat Hamas telah memperolehi senjata moden dari Iran melalui Syria.

Apa yang berlaku di rantau ini memberi peluang kepada para ekonomist di Amerika menjuarai Perang Dunia Ketiga dengan menyerang Iran. Peperangan merebut kuasa keatas pengeluaran minyak di negara Teluk akan memberi pulangan besar kepada China, Amerika dan Russia dan ekonomi mereka.

Kerenah yang tidak menentu di pasaran dunia, termasuk di Amerika, Europah dan Timur Tengah dari tekanan ekonomi yang memuncak. Adakah PAS dan DAP bersedia untuk menjaga ekonomi Malaysia didalam kancah Perang Dunia Ketiga dengan buku Jingga? Malahan segala janji lama PAS dan DAP masih tidak tertunai, bagaimana kah mereka dapat meneraju sebuah negara yang akan menghadapi kekalutan perang dunia ketiga yang diramal akan berlaku pada tahun 2013 sedangkan kerenah diantara mereka belum lagi selesai (Hudud, nama PM, Negara Islam, Negara berkebajikan, dan lain-lain lagi termasuk isu terbaru iaitu  isu Murtad?) .

Kanak-kanak Palestine mati dibunuh Israel semalam

Perang akan dimulakan setelah Obama membenarkan Israel menyerang Gaza.

Baca seterusnya disini: Infowar. Ekonomi Amerika memerlukan perang untuk hidup. 

Bloomberg: Ekonomi dan kewangan dunia merempat. 

Helikopter Israel berjaya ditembak jatuh. – Al Arabia net 

Obama benarkan Israel serang Gaza. Al- Arabia Net. 

Top Economic Advisers predict World war 3 – Infowar Prison Planet.

Other opinion: http://www.youtube.com/watch?v=hOros0tTNGo&feature=relmfu

Kesediaan Pas sekarang : Sinar Harian.  dan disini.

Kesediaan UMNO sekarang : The Star

Kesediaan DAP SekarangMalaysian Digest

Kita kena bersedia memilih sebuah kerajaan yang berwibawa, rasional dan tidak beremosi berlebihan untuk membawa kita kepada keselamatan nyawa, ekonomi dan kehancuran harta benda dan kemuflisan dari kerenah Perang Dunia 3. Percaya kah anda kepada pemimpin PAS? Atau percayakah anda kepada pemimpin PKR dan DAP? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s