Apa cerita Nik Razi nih, apa benda Lee Kuan Yew cakap pada Nik Aziz hingga adik dia cakap hal Batu Putih dan Singapura hilang?

Aku baru perasan. Dalam doa Nik Razi ada sebut tentang Singapura, Pulau Batu Putih dan Tanjung Pagar?.

Apa kah hal pulak, Tok Bageh nih, tidak laku kah jus doa tu?

“Ya Allah…. Habislah negara kami ini dijual oleh UMNO. Singapura dah habis, Pulau Batu Putih dan Tanjung Pagar. Ya Allah…. Hancurkan UMNO tumbangkan BN”.

Jikalau ya pun DAP hendak Singapura join Malaysia balik, kena tanya orang ramai, terutama Melayu. Tak boleh bercakap hanya antara adik beradik. Melayu hendak Singapura join Malaysia balik ke?. Melayu sudah bina sebuah penempatan sebesar 3 kali Singapura yang akan mengalahkan kekuatan tarikan magnet sebuah perbandaran ke tempat itu. Jadi buat apa hendak fikirkan negara pulau Singapura yang angkuh lagi chauvinist.

Bila membuat doa itu jangan lah pecah rashia Nik Aziz dengan Lee Kuan Yew, atau dengan Lim Guan Eng. Tidak ada Melayu hendak sokong DAP dan PAP. Itu sebab kita adakan pilihan raya, dan semua orang akan pilih siapa yang layak. Kalau awak layak buat lah benda awak suka, jangan main doa jer. Tetapi dengar sini, tiada siapa suka undi awak, PAS!!!. Dah terpeleyoit komer semua. 

Wilayah Petani dan Segenting Kera tu, bukan kah itu satu kawasan Negeri Kelantan. Kenapa Raja Jembal atau penguasa kamu serahkan kepada Siam? Tanya abang awak tu, wak kenape mereka semua serahkan Wilayah Petani dan Segenting Kera kepada Siam???? . Hilanggg, kemane?????

Didalam doa tu Razi, engkau sepatutnya masukan lah perkataan ini juga selepas perkataan Tanjung Pagar:-

Ya Allah …. Habis sebuah Wilayah Petani, hilang, entah kemane, puak puak Raja Jembal atau penguasa kami telah sedekahkan kepada Siam, jadilah Petani sebuah negeri dibawah penguasaan Buddah. Kami lupa rupa nya Siam itu bukan negara Islam. Jadi rakyat Petani sekarang ini hidup susah untuk melaksanakan agama Islam. Ramai diantara mereka menjadi tukang masak tomyam di Subang Jaya. Engkau hancurkan lah puak yang serahkan Wilayah Petani kepada Siam  tu ya Allah.”

Baru fair bro. Sakit hati tak. Begitu lah perasaan orang lain yang tidak bersalah kesan dari perbuatan menunjuk dengan doa kamu itu. Jikalau berdoa ditempat tertutup, doa lah apa pun engkau suka tak sapa kisah. Segala perkataan yang disiarkan melalui veido kepada umum itu adalah satu perbuatan keji, yang salah, yang sombong, yang berlagak, walaupun doa politik kata kamu, mentahlahan pula ianya dihala kepada manusia Melayu Islam lain. Iklas lah sikit didalam perjuangan Islam.

Sekarang pedas ke tidak jikalau dikatakan puak anda semua serahkan sebuah negeri Islam kepada pihak kafir.? Singapura memang 90% kafir, serahkan kerana tidak mau menjadi canser kepada umat Islam Malaysia. Wilayah Petani 100% Islam diserahkan kepada kafir. Tergamak sungguh hati puak anda semua ya. Jangan dok ikut perasaan Lee Kuan Yew, perasaan rakyat yang ditindas di Petani kerana Kelantan serah pada Siam kena ambik kira juga bro. Berapa banyak duit puak anda dapat jual Wilayah Petani kepada Siam Bro?

Batu Putih dan Tanjung Pagar. Hai pandainya dok cerita hal Batu Putih, Batu lain anda tidak ada ker?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s