Mereka ni dibayar oleh tentera Salib kah untuk jatuhkan Islam?. Siapa kah Richard the Lion Heart disebalik tuduhan murtad itu?

Diminta para pengkaji sejarah mengkaji keterbukaan para pemimpin PAS kepada ajaran agama lain selain dari Islam. Mermurtadkan sesaorang Islam lain bukan ikutan pengamal Islam sebenar dan sejati melainkan mereka ini dibiayai atau disokong olih para tentera pemusnah Islam. Adakah mereka ini dibiayai oleh para musuh Islam?. Kita tentu nya tertunggu kepada jawapan itu untuk mencari kebenaran keatas sikap terlalu buruk para pemimpin PAS kepada umat Islam lain sekarang, dan juga dengan banyak bukti tentang kes murtad umat Islam kepada agama lain terutama ke agama Christian?.

Kita sebagai umat Islam seharusnya menyelidik perkara ini dan mengambil tindakan sewajarnya keatas mereka yang terlibat mencetuskan kontroversi doa buruk sangka yang berunsurkan kepartian, supaya perang saudara sesama Islam di Malaysia tidak akan tercetus dari sikap buruk mereka kepada umat Islam lain, dan dari kehancuran perang saudara itu akan memberi keuntungan besar kepada musuh Islam, di Malaysia atau di dunia. Awas. 

PS: Jangan sangka air tenang tiada buaya, kekadang, di air terjun pun ada buaya. Tahap kepada penerimaan manusia tidak sama, dan ada diantara mereka mungkin akan mengangkat senjata untuk berperang dengan orang PAS bagi menegakan kebenaran Islam mereka. (Tanggungan besar diatas bahu PAS sekiranya ada kejadian yang tidak digemari itu berlaku) Jangan mempermainkan isu menuduh orang lain murtad dan zalim. Jaga lah diri anda sendiri dari mengerjakan kezaliman dan dari murtad, seperti berdoa membunuh orang orang Islam BN dan UMNO. Hukum murtad itu bunuh tau, mereka yang kena tuduh berhak mempertahankan diri mereka dengan perang besar, main lah, jangan celupar mulut. 

Advertisements

2 thoughts on “Mereka ni dibayar oleh tentera Salib kah untuk jatuhkan Islam?. Siapa kah Richard the Lion Heart disebalik tuduhan murtad itu?

 1. Mereka ada hak untuk doakan sedemikian.Allah yang memutuskan dan menentukan segala.Semua urusan di pulang kapada Allah.Sama ada Allah terima atau tidak doa PAS ,itu adalah hak Allah.BN dan UMNO ke,atau sesiapa juga pun berhak mengadu dan mohon kehancuran musuh nya. Tiada apa larangan.
  Soal nya siapa musuh PAS,siapa musuh UMNO siapa musuh BN ?
  Allah saja yang mengetahui kebenaran.

  arjuna waspada
  changkat lobak.
  dapat lesen besar 1M

 2. Saya tidak ada lesen apa apa, cuma ingin kepada kebaikan keatas umat Melayu Islam.

  Dari apa yang dilakukan oleh PAS, UMNO adalah musuh mereka!!.

  Musuh dari segi apa?. Adakah musuh dari segi pencabulan hakmilik keatas satu kawasan pertandingan Adun dan MP?.

  Jikalau itu sebab UMNO menjadi musuh, maka, PAS hanya lah sebuah parti untuk memenangi sesuatu kawasan.bagi kepentingan ahli parti, mendapat kerja sabagai Adun atau MP. Bukan lah untuk membangunkan kemakmuran Islam diantara ramai umat yang lain.

  Walaubagaimana pun kita lihat apa yang akan berlaku. Kita hanya boleh menulis cerita dan membuat anggapan dan andaian yang baik baik dari semua umat Melayu dari kedua belah pihak..

  Salam, terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s