Bijak perancangan, pecahkan Melayu dan satukan MCA, DAP dan Gerakan

Mat Ell | Innerblog | 14 November 2012

Semasa memulakan blog sekitar tahun 2008, aku telah kedengaran dengan jelas dari kalangan chauvinist Cina bagaimana perancangan sulit mereka.

Iaitu pecahkan persatuan dikalangan Melayu, rampas kedudukan ekonomi dan bergabung dengan lain-lain kumpulan Cina seperti MCA, Gerakan dan MIC, supaya Cina boleh memerintah Malaysia.

Mereka akan mengambil hati satu kumpulan Melayu yang telah hancur supaya  menyokong mereka bagi mencukupi korum untuk  menguasai kesemua  kerusi parliament.

Perancangan ini nampak nya berjalan lancar setelah sekarang ini ada ura-ura dari sebilangan umat Cina yang berkontroversi menganyang Melayu ke tahap gaban dengan menyeru MCA dan Gerakan bergabung dengan DAP.

Didalam banyak hal, dilihat beberapa Menteri  dari parti MCA cuba memainkan isu melenyaikan UMNO dan BN. Pandangan dari ramai pemandu kereta menolak cadangan meletakan AES, disambut dengan gembira oleh Liu DAP Selangor, memberi gambaran betapa parti MCA bersepakat menghentam UMNO dan BN melalui isu remeh ini. Isu baru yang telah di laksanakan oleh menteri MCA, di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan mendapat tentangan hebat dari ramai professional yang bertauliah yang telah di bangunkan oleh UMNO semenjak 1975.

Kemeriahan MCA mebantu Cina lain dikalangan penyokong parti DAP juga nampak ketara dengan cadangan baru menteri perumahan itu, kerana kesemua mereka yang dianugerahkan menyelia bangunan adalah kesemuanya kaum Cina.

MCA juga membenarkan the Star memberi kuasa media menghentam MCA dan BN, serta UMNO semenjak setahun dua ini jelas menampakan bahawa perancangan semenjak tahun 2008 telah di peringkat 70% didalam kejayaan menhancurkan Melayu. Soi Lek telah menghina hudud juga memberi gambaran bahawa mereka cuba untuk menlunyaikan UMNO memberi peluang kepada DAP menghentam kerajaan.

Apa yang akan berlaku ialah, kerusi MCA yang dipegang oleh Cina akan dimenangi oleh DAP pada PRU akan datang. Dengan itu perancangan mereka menghancurkan sebuah negara Melayu dilihat seperti  akan berjaya.

saya berpendapat, kelewatan PM Najib mengumumkan tarikh PRU 13 adalah bertujuan untuk menyelidik lebih dekat perkembangan ini dan bersedia untuk mengembelingkan tenaga bagi menghalang tindakan buruk kaum Cina di Malaysia yang ingin membalas dendam kepada ketuanan Melayu.

Perancangan tetap tinggal perancangan. Sebuah kerajaan Melayu Islam akan di berkati oleh Allah. Yang kita pasti akan melihat ialah negara ini akan diperintah keseluruhan nya oleh kaum Melayu. Tiada lagi menteri dari kaum Cina. Kaum Cina akan menjadi pembangkang di negara ini, dan dengan bilangan mereka hanya 7 juta, mereka akan menerima akibat dari perancangan busuk hati mereka.

Kami menyeru kepada UMNO untuk mengambil kira tentang perancangan ini dan tidak meletakkan calun dari MCA dikawasan majoriti Melayu demi keselamatan umat Melayu dan Bumiputera di Malaysia. Kita ada 18 juta, kenapa hendak dirisaukan. Buat lah perancangan itu wahai DAP, kamu akan menerima akibatnya.

Menteri Cina MCA di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan dikatakan telah membuat keputusan sendiri didalam kemelut pergaduhan diantara pengamal halal (semua kaum) dan pengamal haram (Cina) didalam prosess pindaan Akta 663 (2007) dan dilihat salah satu acara didalam perancangan untuk memperkayakan kaum pemaju dan penyelia bangunan yang terdiri semuanya dari manusia bernama Cina. Manakala, kerajaan BN telah pun menyediakan professional dari semua kaum yang telah didaftarkan sebagai pengurus bangunan dan ini tidak diambil kira oleh Menteri MCA dari Kedah ini. Diharap UMNO melihat perkara seperti ini ini sebagai salah satu contoh dimana MCA telah digunakan oleh DAP, dan ambil iktibar besar diatas perancangan sulit kaum Cina chauvanist di Malaysia. Bukan semua Cina jahat, tetapi kebanyakan nya boleh dikatakan busuk hati (open secret).

Minta pertolongan dari semua cybertropper menghebahkan pekara ini kepelusuk bumi Melayu.

Keputusan PRU 12 –

UMNO 79, MCA 15, MIC 3, Pas 23, PKR 31, DAP 28. yang lain lain parti Konponen BN di Sabah dan Serawak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s