Kemenangan Obama dalam pemilihan Presiden, menakutkan DAP – Ubah

Kelihatan baik, tetapi  sesungguhnya menzalimi penduduk peribumi. Itu lah political deceit DAP. 

Obama menang kerana masyarakat pribumi memilih beliau sekali lagi, ini termasuk semua Afro American, Asian Americans dan lain-lain.

Sikap nya berpolitik berterus-terang, mengambil hati kebanyakan orang-orang bawahan di Amerika. Sikap Romney memuja status orang berada dan memihak kepada pembayar cukai kulit putih menampar beliau sehingga tersungkur diakhir-akhir permilihan.

Pendirian Romney yang bermusim itu tidak meyakini pengundi. Rakyat Amerika Syarikat (AS) memilih semula Obama kerana dia dilihat lebih jujur, lebih prorakyat, akan melahirkan pekerjaan, peluang bagi orang bawahan, kelas menengah; beban cukai dikenakan secara saksama bukan seperti keinginan Romney yang mahu cukai untuk orang kaya, mewah dan big business diturunkan. Romney menghina wanita dan golongan minoriti, dan “yang 47 peratus orang tertentu itu”. Secara ringkasnya, Romney prokelas atas, mewah dan tidak berwarna. – Tan Sri Abdullah Ahmad.

Politik yang dimainkan oleh DAP dari semenjak memula pemerintahan mereka di Pulau Pinang, Selangor dan Perak lebih menonjolkan sikap mementingkan kaum Cina bandaran, sama dengan jenis politik Romney, dan lebih parah apabila politik mereka lebih menunjukan sikap menghimpit kaum Melayu yang tinggal di kawasan mereka, salah satu sikap “politic of decist” yang sangat ketara didalam pandangan umat Melayu majoriti atau lain lain kaum Bumiputera walaupun mereka berada di kawasan pendalaman.

Disini mulanya ketakutan luar biasa DAP didalam mengharungi kesilapan berpolitik racial mereka menghina umat Melayu, secara terang-terangan atau secara proxy melalui PKR dan PAS. Keinginan untuk mengubah corak kepimpinan mereka dengan slogan Ubah diatas sebuah lori treller menjelajah kesemua tempat termasuk kawasan kampung Melayu adalah suatu usaha desprado mereka didalam menghadapi perubahan drastik bilangan peminat di kalangan orang-orang Melayu khas nya dan dari kaum Cina atas pagar, dimana dilihat semakin menonjol untuk memilih sebuah parti yang telah lama memberi jaminan keselamatan dan kemakmuran ekonomi yang telah dikecapi oleh mereka selama BN memerintah negara ini.

Tiada apa silap nya BN, tanpa “political decist”  yang dibawa oleh parti pakatan pembangkang. Pembohongan demi pembohongan telah timbul dengan kebenaran yang memihak kepada BN. Politik berasaskan dasar terbuka yang dibawa oleh Najib telah jauh meninggalkan Annuar Ibrahim dan Lim Guan Eng, dan mereka berdua akan menghadapi saingan yang serius untuk memenangi hati dan norani kaum Melayu dan Bumiputera di Malaysia. Cubaan bagi mengagalkan tindakan keluar parti yang telah disediakan oleh DAP juga menunjukan betapa sedarnya DAP diatas kemerusutan peminat kepada parti DAP, yang rata-rata tidak bertimbangrasa dan tidak berperikemanusian didalam corak pemerintahan mereka disemua negeri yang di perintah.

Harapan mereka kepada Annuar Ibrahim sudah pudar apa lagi apabila hati umat Melayu dan Islam yang lain, baik di bandar atau di luar bandar, terhiris dengan peranan Nurul Izah, naib Presiden Parti Annuar dengan memberi kelonggaran kepada kebebasan beragama kepada orang-orang Melayu, kebebasan LGBT, dan lain-lain perkara bersangkut paut dengan kebebasan beragama di Malaysia. Ini juga penipuan politik bertujuan mengambil hati kaum peribumi di Sabah dan Serawak yang beragama Kristian. 

Terdapat berita yang  mengatakan DAP membuat bayaran wang saguhati politik kepada semua ahli ahli Adun dan MP Pas, yang mana perbuatan itu tidak lain tidak bukan bagi mengambil pengaruh supaya PAS bersama mereka didalam menrealisasikan impian DAP memerintah Malaysia dengan corak pemerintahan lebih kepada kaum Cina. Sekiranya perkara ini benar, para pemerhati politik berpendapat, DAP tidak lagi merupakan sebuah parti yang bermoral dan kuat pengaruhnya, seperti mana kebanyakan corak kerja mereka semasa pemerintahan di negeri negeri yang perintah mereka. Dan sekiranya benar maka PAS dianggap sebagai penjual bangsa Melayu yang paling kotor di dunia ini.

Sudah sampai masa nya, umat Melayu dan peribumi seluruh Malaysia memandang betapa serius nya kaum DAP ini ingin memusnahkan kesetabilan negara ini dengan menpergunakan parti parti PKR dan PAS bagi menghasilkan impian mereka, jadi dengan itu, kita harus bersatu padu bagi meletakan mereka sebagai sebuah parti yang tidak berperanan seperti sebelum 2008.

Obama telah menunjukan kepada kita bahawa politik benar dan berterus terang, tanpa tipu muslihat, sememangnya di terima oleh semua manusia. Dan kaum majoroiti boleh menunjukan kuasa bagi melenyapkan impian DAP dengan menjauhi mereka semasa PRU 13 nanti.

Good Bye DAP. Go back to where you belong, the streets.  

Baca: Tan Sri Abdulah Ahmad.

Eekaa. 

PS: Jikalau Romney menang, Iran akan diserang, dan kacau bilau di Timur Tengah. Kalau DAP menang, Melayu dan Bumiputera Sabah dan Serawak akan diserang, dan kacau bilau di Malaysia. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s