Tokong Selangor bergaduh dengan tokong Penang!!, lantak…

Dalam mempromosikan tokong besar dari Penang, Malaysiakini melapurkan bahawa Teng Chang Khim hanya di beritahu mengenai konvesion DAP Ahad lalu sehari sebelum ianya berlangsung.

Teng, ADUN Kelang semenjak 1999 lagi, diberitakan akan mencabar tokong Penang pada pemilihan DAP sedikit masa lagi.

Kerenah cas keting rupanya ada didalam parti chauvinist ni.

Ini tokong Kelantan. Hendak pejam mata dah.

Lagi pun BN Penang diketuai oleh adik kepada tokong Selangor, dimana beliau bersemangat untuk meruntuhkan kekuatan tokong Penang, dan sebelum terkena jerat oleh ahli ahli DAP Penang, tokong Penang telah mengubal enactment atau undang undang keluar parti, supaya kedudukan beliau terus teguh.

Bila Naib Pengerusi DAP Selangor tidak diberitahu tentang aturacara penting parti negeri itu, maka sudah tentulah beliau itu tidak berguna kepada pucuk pimpinan parti anak beranak Lim Kit Siang.

Dengan kata lain, Teng mestilah mengadakan aturacara convention beliau sendiri supaya kedudukan beliau di Selangor tidak terancam.

Ini bermakna, BN sudah berjaya didalam perang dengan pakatan pembangkang, yang di lihat semakin teruk corak politik termasuk yang terbaru kerenah dari kerusakan yang telah dibawa oleh anak Annuar Ibrahim, Nurul Izah tentang isu Melayu dibenarkan murtad kerana kebebasan beragama, serta peranan Khalid Samad membakar kebencian umat Islam kepada kedua kedua parti pembangkang PKR dan PAS setelah bersekongkong dengan pandangan Nurul Izah.

DAP, PAS dan PKR hancur pada PRU 13.

Eekaa.

PS: Reject kedua dua tokong. Reject tokong tipu dari PKR juga. Semenjak empat lima tahun ni, banyak betul tokong nih. Apa sudah jadi. Malaysia, negara tokong kah?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s