Orang berkepala besar dijumpa di Kota Bharu dan Kemamang

Semasa dijumpa, tengkorak berkepala besar itu seakan akan tidur diatas riba yang satu lagi. Dipercayai tengkorak kedua itu tengkorak manusia wanita.

Jenis manusia kaum Ad, semasa zaman Nabi Hud dahulu kala rupa nya ada lagi terjumpa di Kota Baharu dan Kemamang!!.

Pada zaman itu. Dengarcerita, bila jumpa manusia miskin Lembah Sireh di janjikan hendak bayar duit, sampai mati sesetengah mereka ini menunggu tidak dibayar juga. Memang jenis kepala besar lah tu. Bila orang suruh berehat jangan lah hendak tungkat langgit hendak menjadi wakil rakyat setelah terlampau uzur, dia bangkang.

Penemuan tengkorak yang dijumpa di Lembah Sireh berkepala besar itu berkemungkinan jenis manusia yang telah membuat ona kepada orang miskin di Lembah Sireh.

Di satu tempat lagi di Kemamang, dengar cerita pada zaman itu ada seorang ketua mereka yang suka hendak menjadi hero dan meninggalkan kawasan beliau di Kemamang dan mencuba melawan orang lain di Pekan. Tengkorak yang dijumpai semalam menunjukan keadaan tengkorak yang semacam duduk termenung, mungkin juga kecewa tidak dapat melakukan apa yang beliau mahu.  Tengkorak itu juga berkepala besar seperti yang dijumpa di Lembah Sireh.

Tengkorak ini pula seakan akan termenung, tangan kirinya seolah olah sedang mengosok dahi.

Walaubagaimana pun, untuk mengesahkan siapa kah mereka ini, pasukan bertugas masih lagi memeriksa DNA keatas bangkai manusia tengkorak besar tersebut bagi mempastikan siapakah mereka ini sebelum di masukan kedalam Mezium Bukit Besi di Kota Raya Teramat Islam, Dara Jaya.

Putra Jaya hari ini telah mengesahkan bahawa cerita cerita zaman dahulu kala seperti yang di gambarkan semalam sememang berlaku terutama yang melibatkan ketua ketua masyarakat mereka. Cuaca hari ini……………

Mat Ell: 5/11/2,212. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s