Biarkan aku pulak cerita Lembah Sireh nih, payah taah, sampai hendak bedil bedil lak!!

Aku senang jah, cerito hal gini.

Payah gapo gak!!.

Kerajaan ada tanah luas dan dia pun bui kepada Cina Giok suruh buat apa benda pun asalkan bui balik kerajaan, gapo benda hok kerajaan nak.

Kerajaan hendak gapo sebenarnya?

Kerajaan hendak tambak tanah untuk tok say bui banjir di Kota Bharu. Tu jah. Gak, susoh gapo gak, whey. Pas tu, hendak sikit duit lah, buat sejid.

Ambik bukit sebutir, bui free free kepada Cina tu, lepas tu gak dia korek lah tanah dari bukit tu gi timbun kat situ. Pinjam duit dengan bank banyak banyak gi bayar lah kepada kerajaan. Gak susah gapo? Tanah kerajaan bui free free, 99 tahun geran pun ada bui free free.

Jadi, kalu hendak timbun tanah di Lembah Sireh tu, kena perambat lah orang hok dudok situ. Gak, hok duduk situ basa miskin belako tu gak, bagi sekepeng dua gi lah dia. Tapi dengar khabar nga tak bayar, bayar gak sampai bertahun tahun menunggu, ada hok mati masuk kubur nah. Duit tak bayar jugok. Kata nya lah.

Kesian dok. Tak zalim kah tu janji sampai mati orang tu tunggu.!!!.

Hok gi beli bangunan mesti orang kaya. Hok kaya sapa weh?. Geng dia lah tu. Boleh baca kah?.

Melayu halau Melayu miskin dari bandar, bubuh Cina kaya, campur Melayu hok rapat dengan PAS lah, mesti kaya jugak, boss.

Doh tu nak uat guano?.

BIla BN buat serupa habis sebutir laut nga bubuh racun kata BN kafir. Bila dia buat nyanya rakyat miskin dia kata dia bangun bersama Islam bro!!!.  Hok kita buat lembu RM250 juta sampai sedunia hebuh beb, tapi bila kemungkinan dia outside dengan hilang tanah kena gadai (300 sampai 700 juta katanya)  dia kata membangun bersama Islam. Ha ha ha . Hey, doh nak buat guano mu miskin, siapa suruh mu jadi miskin. Bodoh lah kita deh?.

Pas tu, nga tak buat gapo hok dok janji nak beri rakyat, satu benda tak nampak lagi. Hok nampak kedai dia hedak di jual. He he he, laku kah bro?. Tapi tanah kena gadai doh. He he he, mampus. Hotel sepuluh star, klub house, he he he, club house bro!!, bangalow 3 tingkat first class, condominium first class tak nampak lagi, bro!!. Baru berangan tuh. Aku gak, tak tahu lah gaji RM500 jah demo nih. He he he he, tak pasal judi di club house pulak demo ni. Ha ha ha. Habis dengan daun terup lak geng ni, bro. Kopiah atas pala tu. Ha ha ha. 

Bak pa mek mu gi uat gitu?!!!!.

Hoh tu dia, cerita Lembah Sireh. Gi makan sireh lah mu. Bodoh taah.

Buat gitu r, kita bodoh kan? Dok undi puak nih.

La, baru tau kor bro?

Aku fikir fikir ar, bodoh juga deh, jual harga tanah kerajaan murah murah, lepas tu bayar balik 12 tahun. Hey, aku hendak jugok lah.Senang niaga lagu tu.  Guono lagu tu nah nih?. Guang Eng suruh bayar 30 hari!!!, Bakpa demo nih suruh bayar lambat heh?. Ada awr awr kor bang?? Nak retek weh!!! Tolong lah.

Mat Ell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s