sebelum lari dengan SAK SAK Ke Lombok, tengok disini dulu Yang!!!. Negro pun tak suka pergi Yang!!!

Pekan dimana mereka membeli belah. Yang, selalu you pergi Sabak Bernam beli petai Yang. Disini tak der petai Yang. Macam mana Yang? Disana, petai beruk sahaja yang memakannya, Yang.

Yang ingat Yang.

Yang tenggok luahan hati mereka Yang. Luahan hati puak pemikat hati gadis, anak dara, janda, bini orang dan lain lain dari Lombok. Cinta nya seperti cinta ular tedung, sekali mengigit, terus melekat dipeha gadis, tidak tercabut lagi, lepas itu ular tedung akan cari yang lagi enak Yang!!!. Negro pun tak buat kerja semacam ini, Yang. You kena tahu. Ha ha ha ha.

Yang, dia orang suka mempamirkan kepahlawanan. Walaupun sudah digempur dan kalah teruk di bantai oleh askar Majapahit. Depan you nanti dia tunjuk bagaimana dia bersemangat pahlawan Yang. Tetapi ingat, Yang, dia orang pun suka Vigra, Yang! bila you tidak lihat nya!!. Baik you ambik Negro Yang, dapat kongsi duit tipu dia orang RM500 million, Yang.

Yang, ada kaum Lombok yang beragama Hindu. Tak pasal pulak you sembah tokong seperti Tokong yang ada di Kelantan Yang!!!.

Ini perkampungan perawan yang suka mengoda anak dara, janda dan bini orang di Lombok tu Yang. Mereka dikenali sebagai suku kaum Sak Sak. Semalam seorang bini orang dilarikan ke Lombok bersama anak nya berumur 7 tahun. Kesian, sampai disana, melihat keadaan yang amat daif, spiritually dan physically.

Yang, rumah kita rumah teres sahaja, Yang. Yang, ini kah rumah bungalow dia tu Yang?. Mana kereta Ferari dia, Yang?.

Bandar Lombok. Kelapa di Malaysia sudah ditinkan dan dibungkus, di Lombok masih original lagi, Yang, you kena parutkan dia sampai lumat untuk ambil  santan. You tidak buat kerja tu lagi dah disini, Yang. Mengapa you hendak buat kerja tu pulak disana, Yang?!! Lagi pun Yang, tak kan you hendak pakai topi bakul rotan ke pasar Yang?, seperti penjual kelapa tu Yang. Mana aci cam tu, Yang, nanti susah I hendak cam you Yang!!!.

Selamat datang ke Lombok, negeri yang akan mengubah cinta kepada derita.

Sekarang Yang, you boleh lari lah kesana. No hal nya. I khawin lain ya????

Tetapi ini Pesanan Terakhir kepada you, Yang: Bila jumpa puak ini, hembuskan ayatul kursi kemuka nya berkali kali. Okay. Ular tedung akan  layu didalam seluar dia nanti. He he he.

BYE BYE YANG, I khawin lain, ok?.

Mat Ell.

One thought on “sebelum lari dengan SAK SAK Ke Lombok, tengok disini dulu Yang!!!. Negro pun tak suka pergi Yang!!!

  1. hallo bro…aku suka cara ko sampaikan mesej..penuh bermakna bro…tahniah….tapi aku belum lagi ke lombok dan bercadang mahu ke sana….untuk lihat suasana sebenar….good luck bro…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s