Perang persepsi – benda baik semacam AES tidak semesti nya baik jikalau yahudi yang marketkan.

Ini ramai telah kena nasi kangkang dengan perang persepsi.

Benda yang baik jikalau datang dari hati yang busuk, sebenarnya benda itu tidak baik kepada umum.

“Menantang pemandu laju ini, baik aku letak AES dan SAMANNNNNNNNNNNNNNNN.”

“AES tu baik you tau, semua negara maju memakainya, jadi kita pakai lah.”

“Nanti lah engkau, laju SAMAN SAMAN.”

Otak jenis apa semacam itu. Otak berkarat otak yahudi hendak kan duit kata kan benda itu baik.

AES dikatakan baik kepada manusia, sehinggakan dalam perang persepsi kita di gambarkan bagaimana 90% negara maju memakai AES dan mereka telah berjaya mendidik rakyat menjadi pemandu berhemah.

Sekumit pun mereka tidak mengatakan mereka ingin memunggut DUIT walaupun mereka TAHU.

Sedikit pun mereka tidak ambil iktibar bagaimana “Yahudi” telah meresapi cara mereka memunggut duit didalam sistem AES.

“Apabila hujan lebat maka rumput pun tumbuh menghijau. Dan apabila dikeluarkan semua kambing kambing dari kandang merangut rumput setelah seminggu tidak makan, kambing akan makan sampai pecah perut dan mati”.

Itu kejadian alam, benda yang baik sehingga rumput tumbuh menghijau boleh memampuskan kambing kerana tuan nya berkata rumput tumbuh menghijau dengan banyak dan harus dibenarkan kambing makan.

Semua orang ingin jatuhkan BN. Semua manusia bandar tidak suka BN semasa ini. “BN adalah parti yang suka kaut dan tipu buat duit”. Itu perang persepsi buruk kaum Cina dan PR. Tiba masa BN ada pengaruh sikit, MCA suruh buat benda AES ini supaya manusia menjadi baik dijalan raya.

Kepala hotak nya.

Tak payah cakap lah hendak suruh manusia menjadi baik dijalan raya. Lepas pilihan raya setelah BN menang 2/3 boleh tanya rakyat. Sekarang bukan saja mengesahkan perang persepsi mereka bahawa BN bantai duit rakyat dengan saman yang tidak sudah sudah, malahan semua pemandu akan berpusing arah dan sokong PR.

Benda bodoh jangan lah cakap baik, sekiranya hati kamu semenang nya  busuk.

Kesian kepada NAJIB, Mahyuddin dan lain lain yang berkerja keras untuk mengambil hati rakyat selama ini disia siakan.

Aku tidak rela BN kalah dalam perang persepsi yang dibuat oleh Yahudi.

P.S: “Serang Libya tu baik you tau, Gaddafi boleh dibunuh. Serang Iraq tu baik you tau, semua negara maju sokong, Serang Syria tu baik you tau, lepas tu ambik tanah Syria untuk Israel”. AES tu baik you tau, semua negara maju buat”. “Hang buat ini, charge kan mereka dengan duit berganda, gandakan wang anda, dalam sejuta hang charge…, kalau dua juta hang charge sebanyak ini, wow, wa bagi hang kaya juga, ok, gua pun kaya lah. Ini pemandu adalah syaitan you know, puki mak punya bangsa.

4 thoughts on “Perang persepsi – benda baik semacam AES tidak semesti nya baik jikalau yahudi yang marketkan.

  1. oii,tak der orang nak baca tentang hal ini ya. Tak per ler. Aku bagi aku punya pendapat. Ramai orang tua tua semua tak berapa suka. Benda kecik jadi besar. Benda besar dikecikan.

    Benda besar adalah kaum elite Malaysia pandai gunakan peluang bantai rakyat miskin tak kira lah dia tu sapa.

    Tak der jalan lain kah hendak tahan pemandu jahat”?. Tarik lesen kah. atau tembak on the spot tak boleh ker?

  2. Engkau orang tahu siapa yang akan kata. “Boss, tolong boss, anak aku ada 1,000 saman nih”. Tentu orang orang elite Malaysia, kekawan orang politik, businesman yang dok tolong orang politik, Cina Cina kaya raya yang dok bagi duit, Cina Cina yang dok beri pompuan kepada mereka, dato dato yang kuat kuat tuh. Hang anak kampung jangan harap lah mendapata pertolongan dari yang kamu tak mampu nak bayar. Ptuih lah lu semua dok tolong orang jenis semacam ini di muka bumi Malaysia. Orang yang dapat kerja tu pun kawan kawan baik orang politik. Tak percaya check lah nama diaorang. Melayu ke Cina, kalau Cina lagi lah , mampus lah hendak kutip duit semasa business tidak ada ni.

  3. Redflex cameras across the nation have had a strange virus which causes the traffic light they are at to shorten the time of the yellow usually to the 3 seconds required by federal law, but well below university study recommendations of 4.5. This does allow much more revenue for Redflex, and the cities, so when they say it is for safety, that is just a load of b.s.,.
    MPH Reaction Time Stopping Distance Total Distance
    40 mph 44 feet 81 feet 125 feet
    Where Redflex cameras have shorten the yellow will someday kill if in fact they have not already done so. This is a company that touts safety but in fact many of their actions show that they care a whole lot more about revenue than protecting citizens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s