Kekadang PAS ni ada otak juga

Husam dalam bajet 2013, mecarumkan pendapatan negeri dari hasil wang royalti sebanyak RM200 juta, dan dengan itu kerajaan negeri mempunyai kelebihan dana lebih kurang RM40 juta dalam tahun itu.

Tidak kira lah duit dapat atau tidak dapat, yang penting dia ada wang dalam akaun hutang dari kerajaan pusat.

Dalam pada itu Cina DAP telah menghalau seramai 18,000 orang Melayu dari Pualu Pinang. Kemana mereka melarikan diri, tidak siapa yang tahu, tetapi bilangan itu mungkin tidak tepat, memandangkan harga rumah kediaman yang meninggkat keparas melebihi RM650,000 seunit. Dorongan keluar dari Penang juga berasaskan keadaan ekonomi tempatan bagi kaum Melayu telah disekat oleh DAP tong gas semenjak mereka memerintah. Tiada siapa dari golongan Itek, Dr Pakar “live conference” dan Raja Cucuk , dapat berbuat apa-apa untuk menolong gypsies Melayu dari berpindah.

Mereka semua lari ke Kelantan.

Sekurang-kurangnya mereka akan dapat menikmati hasil dari lebihan pendapatan kerajaan Kelantan sebanyak RM40 juta tahun depan.

Rakyat Melayu Penang bertuah kerana berkawan dengan PAS.

Orang Jawa di Selangor sekarang ini tidak tahu kemana hendak lari, tidak mengerti apa itu tuah berkawan dengan PAS. Semenjak Toyo diam, mereka semua menerima urutan batin disegenap bandar bandar dan kampung kampung mereka. Mereka tidak boleh lari ke Jawa Barat yang memerlukan banyak wang pendahuluan. Sebenarnya mereka kehilangan tempat untuk lari. Dan DAP cekap didalam didalam menghalau gypsies Melayu dari semua bandar. Sehinggakan pasaran babi tempatan memenuhi segenap kawasan kawasan orang Jawa dan ada yang berpendapat daging babi dan daging lembu boleh disamaratakan.

Urutan batin memang membezakan jumlah perpindahan Melayu Penang dengan perpindahan Melayu Jawa Selangor. Kekurangan mereka berpindah adalah kerana mereka boleh mengasimilisasikan keunikan dan keselesaan urutan batin oleh perbagai kaum pengurut dari seluruh dunia di Selangor.

Itulah hebab nya DAP Selangor didalam menghentikan perpindahan Melayu dari Selangor ke Kelantan. Dan malang nya Jawa Selangor tidak boleh  berpindah ke Pahang, kerena didalam banyak hal, Menteri Besar Pahang telah nekad hendak putuskan hubungan dengan mereka kerana air.

Lari ke Johor, Negeri Sembilan atau ke Melaka. Boleh, ramai Jawa disana dan mereka boleh hidup memulakan kehidupan baru.

Malang sekali bagi orang Perak. Hendak lari ke mana?. Banjaran Titiwangsa kepunyaan orang Asli. Tok Bathin sudah naik muak dengan orang Melayu Perak kerana kaum ini membeli petai mereka dengan harga murah tetapi menjual dengan harga mahal kepada orang lain. Mereka mencekik darah manusia, kata Tok Batin.

Bila Cina DAP kaum murtad dari Agama Tao dan Buddah baru melihat cahaya dan terus Bangkit Kembali memerintah, mereka seperti Zombies yang lihat cahaya, apa yang ada didepan mereka akan disogol. Tiada siapa antara Melayu Perak boleh hidup dengan mereka yang sudah bercahaya, mentalahan mata mereka yang bercahaya merah seperti Dracula dan berkata “Apa iklan iklan pakai jubah, kita suka iklan best best, yang mempunyai tengkok langsing supaya senang kami menghisap darah.”

Kemana Melayu Perak hendak lari?. Lari ke Kelantan, dan Kelantan ada lebihan hasil sebanyak RM40 juta.

Satu masa sekiranya Melayu Gypsies seperti mereka semua ini tidak tahu lagi kemana hendak lari, mereka akan akan pejam mata dan berkata  “what hit me bro? My Balls or your Balls?.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s