Siapa suruh dan tipu Najib beli peluru berpandu AES exocet baru ni, dan hendak tembak sapa?

MCA kah suruh beli exocet ini hendak tembak BN biar mampus? Tak tau aku tanya lah si hud hud!!

Ramai mengeluh lah. Bukan takut kena tembak peluru berpandu exocet tetapi dari peluru bercahaya AES.

Aku tidak takut lah dengan AES tu. Sebab aku pun tak pakai kereta. Bagi orang ada kereta dan suka pandu laju, memang ngeri, dua puluh saman dalam sehari, nak mampus. RM300 kali 20 sudah menjadi RM6,000 weh.

Ini Exocet peluru berpandu yang bercahaya tu, hendak tembak sapa. Orang orang DAP dalam bandar kah? Atau bas Annuar Ibrahim. Atau jet peribadi dia kah?

Orang miskin yang harus berkerja didalam bandar adalah ramai nya Melayu weh. Berapa banyak kah pengangkutan awam yang ada didalam lingkungan lima puluh kilometer sekitar Kuala Lumpur? Tanya lah, berapa banyak bas ada atau keretapi laju?. Jikalau ada dan keperluan 7 juta penghuni Kuala Lumpur untuk menjalankan tugas dari satu tempat ke satu tempat dipenuhi oleh sistem “public transport” yang bagus, sebagai alternatif, bubuhlah peluru berpandu nuklear pun, semua hendak naik “kemudahan public transport”. Tak terhinggin naik kereta yang terpaksa bayar installment lekat lekat dengan pihak bank, sorok kereta dalam parking di flat, kerana memang tak der duit hendak bayar.  Baik naik bas yang sistematik supaya schedule dan timing untuk hidup yang lebih selesa.

Ini semua mesti tipu muslihat musang berbulu itek ni, hey, tak habis habis jahatnya musang musang ni.

Sekarang ini sudah lah public transport entah dimana, kita berdepan dengan masaalah yang bakal menghantui kita dengan beban duit saman. Nantilah rakyat bandar akan buat pilihan.

P.S ; Dan sudah tentu rakyat bandar kata PR. Kemana kita hendak lari kerja boss? Selatan Thailand ke? Ke di Mindanao?.  Sedikit syiok lihat manusia mampus ya?.

This entry was posted in Uncategorized and tagged by Admin. Bookmark the permalink.

3 thoughts on “Siapa suruh dan tipu Najib beli peluru berpandu AES exocet baru ni, dan hendak tembak sapa?

  1. ikut la peraturan kalau takmau kena saman. asyik mengeluh je. tolong bersyukur sikit. kata nak jadi negara first class, tp minda third class

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s