Apakah yang di janjikan Lim Kuan Yew kepada Nik Aziz?

“Mu royat kepada semua, DAP tak kacau PAS lah, ok Prof?” ” Woo oK, U, no prob.”

Mudalina telah pun di hantar ke Hospital Bahagia supaya diperiksa mengapa beliau boleh beranggapan bahawa dia adalah seorang pahlawan purba.

Ramai lagi yang belum di hantar kesana walaupun mereka itu berpotensi besar mengikuti keajaiban yang ada pada Mudalina. Mengangkat pedang dan berhalunisasi dirinya sebagai Khalid al-Walid, pahlawan purba Islam didalam memenangi perang besar.

Dan dengan itu ramailah al saifulah diantara mereka yang mengatakan “Panji-panji Nabi Muhammad ini lebih berharga daripada nyawa saya!” dan terus melakukan perkara perkara pelik dizaman moden ini.

Tauladan dari negara negara barat sedikit pun tidak di indah. Kerana mereka memang ditenggelamkan dengan mimpi yang direka reka oleh musuh mereka. Bagaimana negara German memberi pinjaman yang besar kepada Greece, bagi melunyaikan negara itu kepada kancah kewangan yang amat berat. Menghancurkan keperibadian kaum  Hellenes yang juga terkenal dengan nama Sodom. Siapa yang menyuruh bangsa German membuat baik dengan menolong umat Greek dengan wang berlimpahan dan hasil nya Greek mendapat kejahatan dari harta tersebut dan menghancurkan mereka? Bukan itu sahaja, umat Islam yang murtad di Sepanyol juga ditipu dengan wang yang telah di beri pinjam oleh German. Dan semua kaum ini ketawa didalam kesenangan sementara dan menanggis didalam kepedihan kerena hutang yang tidak boleh dibayar.

Tangan siapa kah itu yang memedihkan umat zaman moden ini dan siapa kah al saifulah mereka? Tidak lain tidak bukan mereka yang serupa dengan manusia yang hanya menyatakan”Saya amat tertarik dengan corak pemerintahan Syadina Umar Abdul Aziz”. Tetapi, sedikit pun tidak ada persamaan nya didalam segi perbuatan.

Dan adanya mimpi agung diantara umat kita membina sebuah kawasan dua kali ganda besarnya Singapura disebelah negara mereka. Berjuta umat kita akan memenuhi ruang itu untuk berkerja yang akan memberi keselesaan dengan kesan ekonomi yang amat besar diantara kita di rantau ini. Di berikan kepada kita kuasa menenangkan kekalutan fikiran Bangsamoro berjaya mendapat kuasa meneraju sebuah kawasan yang amat besar berkali ganda Singapura bagi kemakmuran umat di sebelah timur.

Bagaimana anda rasa sekiranya Israel, kawan rapat anda, tidak boleh berkata kata untuk menenangkan fikiran anda lagi. Cita-cita anda ingin memberitahu dunia ini bahawa daya pemikiran kaum mereka itu sangat superior dan harus di hurmati. Apa yang anda buat di negara anda telah dibina di semua negara lain bersebelahan. Apa lagi harus Israel membantu dalam membuahkan fikiran agar anda terus menjadi suatu kuasa yang berpengaruh di sebuah negara pulau yang kecil?

Kancah perang saudara di serantau negara Israel boleh dijadikan pedoman. Itu lah caranya Israel membujuk hati umat umat lain yang rapat dengan nya. Ingin yang kuasa menunjuk nunjuk kepada dunia. Syria, Tunisia, Libya, Mesir, Iraq, Afghanistan, dan kini Jordan serta Arab Saudi. Apa adakah mereka semua ini terlampau dunggu atau adakah pemimpin mereka ini tidak berkebudayaan?

Apa yang Singapura mahu dari anda ialah supaya kita duduk diam seperti rakyat Kelantan. Biarlah mereka mengaut keuntungan di dunia ini, dan biarlah kita rakyat Malaysia, atau Melayu, hidup seperti rakyat di Kelantan yang mana hidup merana kerana tidak berkerja, hidup didalam agama Islam yang dibangunkan dan disesuaikan oleh al saifulah jenis baru. Iaitu mereka yang  mengatakan “Panji-panji Nabi Muhammad ini lebih berharga daripada nyawa saya!”. Adakah mereka berjanji membina keretapi laju atau super speed train? Atau membina masjid stadium? Atau lebuh lebuh raya dan lain lain lagi untuk keinginan mereka ini?

Lihat bakal Presiden baru Amerika berkata “kita akan menolong mereka yang mempunyai fahaman seperti kita” merujuk kepada pemberontak Syria. Apakah fahaman mereka berlainan dengan fahaman yang diagungkan oleh kaum pemberontak Malaysia? Pluralism, agama disamaratakan, harta dunia hanya kepada yang pandai, tanpa menghirau hak dan kebatilan sesuatu umat?

Sedangkan panji panji Nabi Muhamad telah pun dipijak dipijak oleh semua musuh mereka. Mereka masih lagi bernafas kerana  bernafas dan bernyawa itu adalah yang sebenar benarnya apa yang mereka pentingkan. Bukan yang lain lain.

Musuh kepada umat kita seperti musang berbulu ayam. Merata rata. Kaum Sordom dan Greek masih terpingga pingga, siapalah yang menjahanamkan dan meruntuhkan negara mereka. Hassan Nasrulah pun termenung menung bagaimana lah Syria diserang. Raja Abdulah Jordan masih terhiris hatinya kerana rakyat luar ingin menjatuhkan beliau. Apakah mereka ini semua seperti pemimpin Islam kita semua? Seperti Nik Aziz? Seperti Saifuddin Ahmad? Atau seperti Arif Sabri?

Tertipu dengan kelicikan mainan bangsa yang mengatakan “Bangsa  aku adalah bangsa yang agung, bangsa lain adalah bangsa banjingan”. Sesungguhnya kepada mereka yang tidak perlu ke Hospital Bahagia seperti Mudalina, kefahaman mereka keatas definasi “bangsa banjingan” dan “tali barut mereka” adalah menjurus kepada satu “bangsa perampas hak kaum majoriti lain’.

Siapakah mereka ini? Dan semua masih terpingga pingga mencari siapakah mereka itu seperti Nik Aziz sendiri, Hassan Nasrullah, Basar Asad, Raja Abdullah, dan lain lain lagi kerana musang berbulu ayam berada di merata rata tempat.

P.S. Bulu ayam MCA  sudah kelihatan, adakah MCA itu DAP? ya kah???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s