Politician yang memakan vigra – “mereka sangat sayang kepada saya”.

Vigra adalah sebuah pulau di Norway, didalam daerah Haram.

Macam mana Vigra digunakan sebagai ubat penguat sek kaum lelaki, anda kenalah buat research sendiri.

Sebagai ubat penguat sex, Vigra banyak digunakan oleh kaum tua yang  beranggapan mereka itu masih kuat tetapi memerlukan ubat untuk menolong ransangan otak bagi menegakkan kebolehan atau keupayaan menusuk kedalam badan rakan kongsi supaya mendapat kasih sayang yang tinggi dan setelah berjaya menusuk dengan baik, baru lah rakan kongsi itu akan berkata “Mereka sangat sayang kepada saya.

Apabila seseorang itu masih muda dan berkata “Mereka sangat sayang kepada saya“, maka berkemungkinan jasad dan badan dia itu masih kuat, dan tidak perlu mengunakan Vigra.

Jadi kita lihat, kuat kah dia sekarang ini?. Satu, dia telah pun di cemuh sebagai cocky, arrogant dan tokong, maka kekuatan dia sudah kurang. Dua, dia dikatakan sebagai ketua yang menghalau Melayu dari Penang, semakin kurang kuat. Ketiga, dia dikatakan menghalau kaum India dari kampung maka jatuh lah kekuatan dia dikalangan Melayu dan India.  Keempat, dia dikatakan membela gangster, maka kuranglah orang baik baik untuk bersama beliau. Kelima, beliau dikatakan sebagai diktator, maka banyak cawangan yang telah menutup cawangan dan keluar parti.

Keenam, ketujuh dan seterusnya telah menunjukkan beliau kurang kuat, maka perlu Vigra.

Dan sememangnya beliau telah memakan Vigra dan bercakap kepada “mereka”. Siapakah mereka itu?. Mereka adalah kaum Cina Christian, yaitu kaum yang berjumlah kecil dan kurang 11% dari keseluruhan kaum Cina di Malaysia.

Sebagai pemerintah semua kaum, “Mereka sangat sayang kepada saya” harus merujuk atau merangkumi keseluruhan rakyat berbilang kaum di di Penang atau di Malaysia, dan perkataan mereka itu tidak harus di rujuk hanya kepada kaum Cina Christian yang kecil bilangan nya sahaja, tetapi mencuba memberi gambaran baik dengan berdampingan dengan mereka supaya boleh diguna pakai kebolehan puak ini untuk mempengaruhi Cina Cina lain yang tidak beragama Kristian. Bagi kepentingan parti.

Jikalau puak puak ini diguna pakai bererti mereka, kaum ini,  telah di Vigrakan supaya DAP Penang masih memerintah pulau itu, sedangkan mereka tidak layak memerintah sebuah negeri yang terdiri dari berbilang kaum kecuali dengan memakan ubat Vigra.

Jikalau paderi paderi Christian setelah diberi keistimewaan didalam mendapat peruntukan kerajaan dan berkerja keras untuk politik DAP, maka mereka adalah warga yang kurang matang kerana ramai lagi kaum kaum yang masih tertindas di Penang dan sebagai mereka yang beragama harus menegakkan keadilan untuk semua kaum, bukan kaum Cina Christian sahaja. Dan penulis berfikiran positif kerana mereka tidak mungkin akan digunakan atau dikenakan Vigra oleh DAP.

Jangan lah merasa sedap dengan mainan gerak perlahan DAP, kerana mereka mungkin sudah terpaksa memakan Vigra untuk memberi anda sedikit keseronokan. Sedap sekejap. Ingat Penang adalah sebuah negeri untuk semua kaum. Bukan untuk Cina Christian sahaja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s