Sembahhajat Ringgit ~ Royalti ~ cuba tutup kegagalan Bajet Rohani berbillion billion ringgit.

Tidak membuat sesuatu bagi membangunkan Kelantan, adalah amat dayus.

Oleh itu, berpuluh puluh projek raksasa telah di pecahtanahkan dan dijanji oleh PT bagi memberi sedikit kemegahan kepada rakyat sekiranya projek tersebut di jalankan.

Oleh kerana kegunaan sistem kewangan yang dumpul maka alasan kepada tergendalanya projek projek mega di Kota Bharu termasuk Stadium Bukit Bunga di faktakan kepada corak kezaliman kerajaan BN dimana tuntutan Ringgit (R) mereka tidak ditunaikan.

Andainya ditunai maka semua projek sudah siap. Itu adalah asas yang digunakan untuk memperdayakan rakyat memihak kepada mereka. “Kita sudah siapkan semua projek dengan pecah tanah, tunggu Ringgit dari royalti minyak, tetapi tidak dapat dapat. Jadi pihak kami tidak bersalah. Undi kami supaya kami meneruskan projek tersebut setelah kami berjaya melawan kezaliman BN itu dengan terus meminta ringgit.”

Ini tentang ringgit. Minyak dicari gali oleh kerajaan persekutuan  diluar kawasan perairan Kelantan. Isu ini masih di kemukakan kepada mahkamah samaada Kelantan berhak keatas royalti dari hasil minyak diluar kawasan negeri Kelantan. PT pun tahu hal ini dan sengaja ingin memberi tahu rakyat walaupun tidak ada hak dari segi perundangan keatas kawasan wilayah persekutuan dan di luar kawasan negeri.

Saya bertanya seorang raja Inca dan beliau berkata “PT harus bina satu kawasan industri sedutan minyak terletak didalam garisan 3 kilometers dari pantai negeri Kelantan, dan sedut lah minyak Petronas dengan mengali lubang bawah laut kearah telanga minyak yang terletak diluar kawasan negeri. Dia berkata, siapa akan nampak perbuatan itu. Tiba tiba Petronas pula akan minta Ringgit (R) dari Kelantan kerana telaga minyak mereka telah kosong hasil dari kerja sedutan lubang bawah tanah oleh PT.”

Ini seperti jiran yang menanam pokok mangga dan dahan pokok mangga terjurai keatas tanah kita. Jadi kata beliau kita boleh makan buah itu. Agama Inca tidak peduli halal atau haram, bagi mereka Ringgit semua halal. Itu lah apa yang dituntut selama ini, ingin makan atau jual buah dari dahan pokok mangga jiran yang termasuk kedalam tanah kita sebagai royalti. Jikalau jiran itu seoarang yang baik di halalkan lah sikit sikit, dan diberinya juga. Jikalau jiran jenis tokong, mahu diangkatnya semua buah termasuk tong gas yang terletak disitu, jikalau ada.

Ini dia ringgit yang belum dapat tetapi telah digunakira untuk projek pecah tanah diserata kawasan Incas. Macam letakkan duit halal di meja blackjack di Genting Highland, harap harap mendapat daun A Spade dan King Spade. Lepas letak duit pergi kekawasan lapang cari tokong untuk Sembahhajat dan di tuntun oleh pengikut Incas. Tuntutan Ringgit (R)  macam ini sudah berlaku dalam zaman raja Incas dulu, kata nya lagi.

Beliau turut menambah, jikalau PT tidak percaya itu hak nya boleh lah sembahhajat kepada tokong Chasca atau Mama Cocha yang menjaga laut dalam dimana tokong boleh menolong memberi idea atau “mentransfer” teknologi terkini bagi kegunaan mengali lubang bawah laut.

Bajet Rohani

Got ya!!!!.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s