Jepun kata Pulau Senkaku dan Diayou mereka punya seperti Malaysia Melayu punya. Cina tiada hak keatas pulau itu..

Bangkit Melayu, bangkit seperti mereka diatas. Takut apa? Mati?

Sedap cakap.

Memang sedap, tetapi itulah dia.

Singapura atau Temasek diguna pakai sebelum PAP ambil alih dari orang Melayu dan di tukar nama kepada Singapore. Senang ikut sebutan loghat Mat Salleh.

Usaha mereka yang ingin mengambil alih Malaysia berkerjasama dengan dalang penjajah dari luar dilihat berunsur kepada kejayaan Singapura menukar nama kepada Singapore. Jikalau demikian, sekiranya berjaya, kemungkinan nama Malaysia di ubah kepada Cinasia dan benderanya menjadi bendera baru seperti di ura-urakan oleh Hishamuddin Rais.

Usaha ini seperti Cina ingin kan Pulau Senkayu dan Diayou, sebelum ditemui hasil kekayaan dipulau tersebut mereka hanya diam diri. Setelah tahu mereka telah memilih untuk mengambil balik kepulauan batu batan yang tidak ada apa apa keindahan.

Malaya tidak ada apa apa keindahan sebelum di terokai oleh mereka dan setelah mengetahui keindahan dan kekayaan itu, ramai ingin mengambil alih Tanah Melayu. Portugis, Belanda, Jepun, British dan Communist telah berusaha mengambil Tanah Melayu menjadi hak mereka dan akhirnya Melayu juga yang masih memegang hak keatas tanah mereka tersebut.

Dari apa yang di lihat, kumpulan yang merasa mereka disisih dinegara ini adalah mereka yang diberi kerayatan kerana Melayu ingin merdeka dari British. Dan mereka ini lah yang menjadi dalang utama untuk merebut kuasa di negara ini. Manakala, parti parti pembangkang lain seperti PAS, PKR dan serpihan serpihan lain itu hanya lah serumpun pokok-pokok dedalu.

DAP adalah parti yang ditubuh khas bagi menjalani aktiviti merampas kuasa dari tangan Melayu dan menukar corak kehidupan disini kepada corak kehidupan yang mereka ingini.

Adakah perbuatan dan gaya ini jasad dan roh Melayu? Tidak mungkin. Ini adalah roh bangsa Cina.

Dan mereka sedikit sebanyak telah berjaya menukar corak dan minda Melayu kepada apa yang mereka ingini.

Kaum Cina di Malaya hanya lah satu kumpulan kecil dan dengan kuasa monopoli kepada pengeluaran dan pengedaran barangan di sini, berjaya mengawal corak keperluan didalam kehidupan orang orang Melayu, dalam sektor perumahan, sektor pengeluaran bahan bahan moden, dan lain lain.

Kesilapan membenarkan mereka itu di anugerah sebagai rakyat Malaysia beramai ramai membawa padah kepada umat Melayu akan datang, dan perkara seperti tidak terjadi di Brunai, Indonesia serta lain lain negara di dunia.

Tindakan Jepun menolak tuntutan hak ke atas Pulau Senkayu dan Diayou oleh Cina merupakan satu jalan menaik kan maruah bangsa Jepun. Kepulauan itu terletak didalam perairan Jepun dan semestinya menjadi hak milik Jepun tanpa ragu ragu. Seperti betapa tiada ragu ragu nya Tanah Melayu itu hak orang orang Melayu.

Jadi kenapa DAP ingin sangat mengambil alih Tanah Melayu untuk menjadi hak mereka sehingga seperti yang di khabarkan telah bersama dengan kuasa luar menjahanamkan pemerintahan Melayu dari dalam Suaram, Bersih dan lain lain NGO?

Ini adalah kerana mereka inginkan mengubah nama Malaysia kepada Cinasia seperti kejayaan mengubah Singapura kepada Singapore.  Maruah bangsa Cina dari pengembara kepada penakluk Asia. Dimana maruah dan roh Melayu?

One thought on “Jepun kata Pulau Senkaku dan Diayou mereka punya seperti Malaysia Melayu punya. Cina tiada hak keatas pulau itu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s