Angkuh dan sombong, iya apa mahu sorok Dr?

Ramai pengundi yang tidak tahu hendak undi siapa pada 2008 disebabkan sangat membenci corak pemerintahan Khir Toyo dan Pak Lah telah undi DAP, walau pun sangat tidak suka.

Kedua mereka ini telah tiada dalam kerajaan. Sudah dibersarakan.

Corak mengundi tidak tahu siapa yang hendak diundi ini melarat ke Perak dan Pulau Pinang.

Bila yang dipangkah menang mereka cukup bangga kan diri, dan menjadi sombong serta angkuh.

Sama perangai mereka apabila menang beberapa kerusi di Kuala Lumpur dalam tahun 1969.  Angkuh dan sombong. Dua perangai yang tidak dapat dipisahkan dari benak hati naluri kaum mata sepek ini.

Di Pulau Pinang, sebagai anak kepada Lim Kit Siang, seperti yang diberitahu diatas, Lim Guan Eng telah mengambil peluang untuk merampas dari ahli DAP tempatan Pulau Pinang menjadi Ketua Menteri.

Sikap beliau seperti yang difahamkan adalah seorang yang sombong dan angkuh. Dan untuk mendapat penghurmatan Melayu di gunakan beberapa contoh pemerintahan Islam (tetapi ikut cara Christian) serta mengubal CAT (sekarang cock). Seperti contohnya menamakan Lapangan Terbang di Pulau Pinang  dengan nama P. Ramlee, sedangkan beliau mungkin amat teringin untuk mengunakan nama Lapangan Terbang P.Lee.

Jadi, tidak payah hendak disorok perkara ini wahai Dr Mansor. Semua orang sudah tahu.

Mula nya semua kelihatan sangat atau terlalu elok, lama lama, pecah tembelang. Mereka ini sama sahaja dengan orang yang di sembelih mereka dalam kerajaan.

Malahan ramai Melayu miskin dan hidup tertindas ditindas dan di gertak, termasuk pekerja dalam perhidmatan awam. Bukan itu sahaja, kaum India juga tertipu dengan mainan CAT (atau nama baru Cock) yang awalnya nampak bersih telah menjadi keruh dan gelap gelita serta tegang kerana di bidas oleh ramai penduduk tempatan Pulau Pinang. Mula mula nampak amat lah baik, lepas itu nampak baik dan lepas itu langsung tidak tahu baik dan sudah tentu menjadi jahat. Pendedahan ini memakan masa hanya 4 tahun. Bayangkan jikalau 10 tahun!!.

Sial.

Gatal tangan hendak tukar kerajaan semasa benci Khir Toyo dan Pak Lah. Lain kali jikalau benci pun pangkah sahaja Mat dari lain lain parti dan jangan Lee dari DAP. Maksud saya pangkah dikertas undi. Ok.

DAP kalah teruk sekali ini. Tiada lagi Melayu akan sokong DAP walaupun Lim Guan Eng bersunat didepan Haji Hadi.

Kerana ramai ahli DAP itu tetap beragama Kristian dan mereka tetap membenci dan memperlekehkan agama Islam seperti apa yang tersirat dari hati Ngeh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s