Are you OK today?. No, I am not. I don’t feel safe!

Bila bercakap tentang keselamatan, kita rasa keselamatan kita terjamin. Walaupun Bersih 3, Suaram, dan lain lain NGO telah diserapi oleh kuasa asing untuk memporakperandakan negara kita kedalam kancah perang saudara seperti yang berlaku di Iraq, Libya, Tunisia, Mesir, Syria dan lain lain negara Timur Tengah.

Entahlah ramai antara kita merasa setelah berlaku kekecohan kembali tenang setelah cemas dan tidak pula melerek membenci diantara puak kita dengan pengacau dan ini tidak merebak seperti di negara negara luar, dan walaupun ada sedikit kekecohan dan kebencian diantara Cina dan Melayu DAP dengan Melayu PAS dan UMNO, tidak ada lagi Cina atau Melayu DAP dibunuh atau disembelih dan dilempar kedalam Sungai Kelang. Ini adalah kerana faktor keselamatan negara kita masih utuh. Dan semestinya gerak kerja menjaga keselamatan kita terletak didalam tangan polis Diraja Malaysia terutama pasukan risikan yang setanding taraf nya dengan lain lain pasukan secret service di dunia seperti CIA dan M15.

Hebat kan?

Pasukan Gerak Khas dan unit intelligence Polis Diraja Malaysia sudah tentu mengambil kira keselamatan rakyat tidak kira bangsa jenis apa, sama ada mereka itu bangsa dari Tongsan atau lain lain negara.

Adakah ini menyebabkan Ngeh, Nga dan Ngok dari Perak DAP sungguh berani melawan arus adat resam Melayu dan Bangsa Malaysia dengan nada untuk memperlekehkan agama rasmi negara?

Walaupun mereka itu juga dibawah jagaan keselamatan dari gerak kerja secara diam anggota PGK atau secret service Malaysia, perkara pokok yang harus dipandang didalam faktor keselamatan negara adalah bagi menjaga keselamatan semua kaum dan filasapah kehidupan yang telah lama digunakpakai. Dan sekiranya mereka yang membuat kacau bilau ini telah dipengaruhi oleh kuasa asing yang tidak direstui oleh majoriti masyarakat kita  supaya memporakperandakan negara ini, adakah mereka itu harus di jaga juga?

Dalam diam ramai diantara kita termasuk saya merasakan keberanian mereka telah melampau batas dan ini harus di hentikan segera. Tidak mungkin kita orang awam boleh mengawal selia keburukan mereka yang telah dipengaruhi oleh kuasa asing bagi mendapat mandat untuk memerintah di negara ini, sedangkan kuasa itu harus di gerakan oleh unit keselamatan negara seperti UTK dan Special Branch supaya mengawal kedudukan pengaruh kuasa luar di negara ini dari memusnahkan kehidupan kita yang telah lama di bangkitkan oleh semangat jati Melayu semenjak zaman berzaman.

Saya syorkan supaya gerak kerja special branch dan unik PGK mengambil tindakan drastik didalam mengawal keslematan kita supaya kehidupan kita di hari hari muka tidak terjerumus kepada kuasa luar seperti Amerika dan lain lain filasapah kehidupan yang baru terutama LGBT dan komunisme dan socialist dan kedalam kancah perang saudara atau perang antara Cina dan Melayu komunis dengan kaum Melayu yang lain.

Askar German setelah dipengaruhi perasaan benci yang amat tinggi oleh ketua mereka, menembak rakyat biasa tidak kira kaum jenis apa dijalan raya. Perasaan benci boleh membawa padah kepada mereka yang dipengaruhi akal dan fikiran mereka, seperti keadaan yang kita lalui sekarang. Apa akan jadi sekiranya rakyat terutama orang Melayu yang sudah tertindih didalam sektor ekonomi mengambil tindakan sedemikian?

Ingat mereka semua ini dalang yang harus di sula. Dan ramai masih mempercayai bahawa pasukan keselamatan kita masih mampu mengawal keadaan dari  kekecohan yang dibawa oleh mereka yang di kuasai oleh orang asing.  Apa kerja yang telah dilaksanakan oleh National Security Council, National Security Division dan Public Order and Security Division ?

Bila hendak bertindak halangi mereka ini?.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s