Free Syria Army, Sunni yang kaya raya

Askar pemberontak kaum Sunni Syria memilih sasaran dari dalam rumah mereka di bandar Allepo, Syria.

Apa perlu mereka melakukan perang keatas kaum Alawites, Shia Syria?

Benci raja kah?

Atau benci kepada  kaum kerabat raja pemerintah yang berkuasa di negara mereka?

Sanggup bunuh umat Islam yang berlainan kaum?  Ini baru real atau betul racist.

Jadi, kita tidak perlu takut dikatakan racist oleh DAP chauvinist jikalau kita menegakan keadilan dan kebenaran bagi umat Melayu.

Kita tidak pakai senapang tembak  kerana benci kaum lain seperti mereka.

Dan suka melihat Damascus hancur dengan bom?

Kenapa tidak dituju kepada kaum Sunni di Arab Saudi?

Mereka pun dikuasai oleh Raja.  Adakah raja Arab Saudi lebih baik dari kaum Shiah Syria?.  Adakah sebab kerana Asad kahwin orang luar dari Syria?

Atau adakah mereka menipu rakyat dengan berbagai bagai isu yang belum selesai, seperti isu air bersih di Selangor atau di Kelantan atau isu seperti isu hutang Talam?.  Ini tentu sama berat kut.

Ingat sebagai pedoman. Orang sebelum kaya lemah lembut turut perintah. Bila sudah jadi kaya mereka menjadi sombong. Tengok lah Dong Zhong, dulu mereka naik rakit kemari bila sudah kaya mereka megah dan bangga diri. Minta itu dan ini. Mungkin satu masa kepala mereka menjadi keras macam batu dan ingin ikut perangai kaum Sunni Syria seperti diatas.

Ini personal opinion aku, engkau orang buat opinion sendiri lah. Tak niat nak kacau otak komer semua dengan isu semcam ini.

Tapi ingat DAP itu haram untuk di undi. Termasuk untuk semua kaum, Melayu atau Cina atau semua nya lah.

Tidak Islam  pun tidak boleh undi DAP, kerana ianya haram.

Sebab apa?  Sebab disah kan haram untuk diundi oleh ulama terkenal dari Kelantan.

Kalau undi juga jadi kacau bilau negara seperti diatas. Tak semiat kata orang kampung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s