Kim Jong-un, kawin Hyon Song-wol penyanyi kumpulan Bochonbo Electronic Music Band.

Bapa dia tidak benarkan dia kawin dengan penyanyi pop atau cinadoll K-pop.

“Engkau jangan ikut orang, bab cari bini, jangan dok ambil penyanyi pop, atau cinadoll K-Pop. Nanti nanya nanti, tidak pasal ada gambar dalam jamban” begitulah kira kiranya apa yang bapa dia pesan sebelum mati. Dia marah marah anaknya hendak kawin penyanyi Bochonbo EMB, Hyon Song-wol dan terus hantar dia ke Switzerland.

Selepas bapa dia mati, dia diam diam khawin dengan kekasih dihati, Hyon Song-wol, bekas penyanyi band Bochonbo Electronic Music Band. Bab kawin mawin ni mana boleh ikut kehendak bapa. Bukan bapa yang hendak tidur dengan bini dia. Biar lah dia pilih kekasih dihati dia, bukan. Lagi pun mereka masih muda trang tang tang. Bukan gitu. Dah tua sikit, baru tahu macam mana rasa nya kawin.

Jikalau pula keadaan duduk berjauhan, macamana ya, boleh ke pakai mereka yang duduk dekat dekat, yang berkerja dengan kita ke. Kan power tu. Sebagai contoh, duduk Johor ke, Melaka ke, kan jauh hendak pergi ke Kedah, atau Penang, atau Perlis kan. Sure boleh nya jikalau ada minum tongkat ali power root. Yang power power lah, yang ada power, sure boleh.

Ramai anak dara nanggis ho pada masa bapa dia mati. Ingat kesian juga dekat dia orang ni. Aku dok ingat, gadis yang keluar air mata banyak sekali dapat kawin dengan dia. Rupanya bukan. Kan kesian, penat keluar air mata masa nanggis.

Ingat le pesanan bapa. Tetapi jikalau bapa pun macam itu, macam mana ya, mesti “bapa borek anak rintik”.(Note: Jangan silap eja ya, ejaan betul adalah borek).

Tetapi mereka berdua ini ok saja, tidak ada general yang membantah.

Tak tahu lah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s