Transformasi yang pantas, sikit lagi bini hang jadi bini mat salleh dari kompeni cari jodoh Amerika, main!!!

Sudah terlupa apa nama nama transfomasi, terlalu banyak.

NKREA, KIKI KIKI AAA, entah apa lagi.

Patutlah ahli demokrat datang puji. Sebab cepat berjalan. Dan orang yang pertama kena penangan transformasi adalah peminjam hutang di bank, kerana hutang mereka telah terjual kepada pemungut hutang dari Eropah, tempat gangster simpan duit, “tax heaven”.

Bank kita yang di pimpin oleh orang bercakap fasih orang putih cockney pun tidak tahu bank Malaya jual asset hutang yang tak terbayar kepada pemungut hutang luar negara yang di pegang orang putih hampir 75% pegangan saham. Orang putih orang putih boleh cakap orang putih cockney tanpa buku dictionary, la kita semua kena record dulu dengan hanphone dan dengar balik dua tiga kali baru faham, mana lah hendak faham jenis transformasi macam ini!!.

Ada baik ke macam ini. Silap haribulan, bini hang kena diserahkan menjadi bini mat salleh dari agensi pencari jodoh England atau Amerika kerana tak boleh bayar hutang buku tiga lima dikedai mamak atau kredit kad di Chartered Bank.  Baru hang tahu apa benda tu transformasi.

Cuba cerita sikit orang orang UMNO, kamu faham ke benda transformasi ni. Kenapa diam saja?.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s