BN kalah dan jadi pembangkang, hendak bangkang apa?

“Terkangkang bro ~ kena jaga lah perjalanan kita”

TPM berkata, kalah mati BN terletak pada pilihan raya umum 13 nanti.

Dengan lain perkataan, BN boleh kalah dan jadi pembangkang, dan pakatan boleh menang jadi pemerintah Malaysia.

Atau senang cerita, UMNO jadi katak kena lenyik dengan steamroll.

Jikalau macam itu, apa cerita nya, pengalaman BN menjadi pembangkang hanya 4 tahun. Apa akan jadi bro?

Ini gaya belum terfikir lah lagi. Apa akan jadi kepada orang UMNO, selama ini UMNO kata dia kuat sampai 1 million belia pun dok datang sokong mereka.

Pertama yang akan terjadi ialah, PKR DAP dan PAS berperang hendak mengisi tempat dalam kerajaan yang penting. DAP mogok hendak orang dia. PKR lompat sana lompat sini pegang Annuar Ibrahim. PAS pagi pagi lagi pergi tutup pintu pejabat kerajaan di Putra Jaya, yang pertama dikunci dengan mangga besar lori adalah Kementerian Kewangan. Lepas itu rumah Presiden UMNO di Putra Jaya. Mereka hendak check kasut Rosmah. Hendak buat cerita kelakar bahawa Rosmah ada kasut semacam Imelda Marcos.

Lepas sebulan mereka merampas semua kereta kerajaan, dan lantik semua mat laun mereka menjaga kazanah negara.

6 bulan lepas itu mereka target orang orang buncit perut pemakan rasuah, kalau ada. Jikalau tidak ada, adalah beruk beruk yang digamnya dan di gantung dengan kuasa SPRM.

Cina melompat di Kuala Lumpur, halau Melayu dari Kampung Baru. Mereka melantik menteri Cina Pertama menjaga Wilayah Persekutuan. Nong Chik hanya tinggal Chik sahaja, Nong nya entak kemana. Nik Aziz menanggis diatas sejadah bawah pokok di Kelana Jaya kerana tak dipilih jadi PM. Haji Hadi buat ceramah bantah di Cendering kesian pada Nik Aziz. Dia pun nanggis kerana Lim Kit Siang jadi PM. Kapal Sink senyum jealous. Kit Siang ambik gambar Kapal Sink tukar gambar Agong pada duit Malaysia. Tanda terima kasih. Annuar menjadi Menteri Penahanan. Hobbi baru Nik Aziz selepas menanggis adalah menangkap pelanduk dan mancing pakai spinner dan gewang di bawah jambatan Pulau Melaka.

Kelab malam dan disko serta rumah urut dibuka seluas luas nya. Casino dan joget tiang ada disemua tempat terutama dekat masjid. Bab ini ramai suka. PAS pun suka, negara banyak bajikan nya.

Kerja di Kuala Lumpur hanya terbuka kepada mereka yang boleh bercakap Mandarin. Kedai 1 Malaysia hilang. Mydin Store pun tak der. Dah jadi My Den Store. Tugu Negara bertukar patung kepada patung Chin Peng. La, PAS pun kata ok, sebab dia orang pun ada patung besar di Trengganu, Hadi dan Uda. Sebagai kenangan menang 100,000 kumpulan hijau ke Putra Jaya.

Mahathir, Najib, Muhayuddin dan top brass UMNO kena kencing sampai basah kuyup. Ada saja silap pada mereka dibawa ke mahkamah. Jikalau serius dia orang hendak gantung atau hukuman bunuh semacam Hosni Mubarak.

Aduh. Susah ni.

Apa akan jadi kepada aku, dah lah kerja pun tak der? Hey kuat koyal lah aku ni.

2 thoughts on “BN kalah dan jadi pembangkang, hendak bangkang apa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s