Golongan Melayu Malaysia, muda dan tua, mulai faham amalan beragama Islam PAS itu amat jelek dan cetek!

La, peminat setia P. Ramlee rupanya, buat satu episode cerita didalam wayang gambar pilihanraya.

Berkelahi dengan orang tua dan kawan baik dia sendiri, sifat yang tidak boleh diterima oleh orang orang Melayu. BTW bro, ada kah anda fikir orang yang sembahyang seperti diatas itu boleh bergaduh dengan kawan baik secara seperti didalam vedio dibawah. Tentu lah tidak sopan, apa guna sembahyang seperti dibawah pokok diatas sekiranya sekiranya sifat anda tidak dapat mengawal emosi anda dengan seorang sahabat yang sedang berdukacita?.

Di perli oleh orang yang berpelajaran tinggi dan berpengalaman luas,

Di perli oleh mereka yang lebih muda dan lebih mendalam didalam pengetahuan Ilmu Islam dan mempunyai pandangan yang lebih luas. Mereka seperti beliau ini memperbaharui ilmu dengan terus belajar, bukan seperti pemimpin mereka yang tidak pernah mengambil “continuous professional development” (CPD) didalam ilmu ilmu Islam pondok mereka yang telah lapuk dan ketinggalan zaman.

Sudah sampai masanya Islam PAS itu di tolak oleh semua masyarakat, kerana Islam mereka menyeru kepada Pas, sebuah parti yang telah punah, dinodai oleh orang orang kafir, dan ketinggalan zaman. Mereka sebenarnya menyeru supaya pangkah PAS.  Pangkah PAS masuk syurga. Jadi PAS adalah tuhan baru yang boleh beri syurga. Iaitu suatu perbuatan yang boleh membawa kepada syirik dan boleh menduakan tuhan kita Allah.

Pendek kata semua sudah jelek dengan PAS. PAS sudah tidak dapat menenangkan hati hati orang orang Melayu lagi.

PAS akan kalah teruk didalam PRU 13 nanti. Percayalah.

Insyaaallah.

~~~ Takbir… ikut corak PAS . (p.s. untuk kali ini sahaja, lain kali tak payah buat gitu. Masa perang dengan kafir dibolehkan).

He he he, boss makan sedap, kambing bakar, manakala ahli pas biasa, yang tidak ada jawatan, orang yang kena kerah, orang bawah bawah, pencacai, tukang hantar surat, tukang cuci padang, tukang sorak, sejuk macam kambing yang telah menjadi makanan boss. La, kesian nya komer semua. Balik lah insaf diri. Sembahyang istikarah lah, bawah pokok pun boleh sembahyang sunat. Tak per. Jangan sembahyang dalam tasik atau swimming pool sudah, ok brother!. Atas highway pun jangan cuba hendak sembahyang sunat, ingat tu bro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s