Bertetak berparang ~ tak kisah siapa PM

Tidak kisah siapa PM ~ Nik Aziz  berkata di Macang semalam, dan dalam gambar diatas sambil senyum lebar memegang pedang seolah olah ingin memberi tahu penduduk bukan Islam Kelantan bahawa sudah menjadi tabiat orang orang Islam atau orang orang Melayu Kelantan zaman dahulu kala mengunakan pedang untuk menegakkan syiar Islam dan memilih orang Islam  sebagai pemimpin atau ketua negara seperti di Malaysia sebagai Perdana Menteri. Orang Islam di Malaysia lazimnya orang orang Melayu.

Zaman beradapan dengan bercakap bersimbolik masih menjadi pegangan Melayu Kelantan. Pada hakikatnya, apa yang dikatakan itu tidak menunjukkan rasa hati yang sebenarnya. Hampir 100% penduduk Melayu Kelantan dibawah pemerintahan Sultan Melayu tidak akan bersetuju dengan perlantikan kaum imigran atau bukan Islam seperti yang di inginkan oleh Karpal Singh, dan itu lah sebenarnya keinginan yang mahu diluahkan oleh Nik Aziz walaupun beliau berkata tidak kisah siapa. Pada hakikatnya gambaran yang tersirat dengan pedang yang dipegang ditangan sambil senyum simpul adalah gerakan naluri hatinya memberi tahu penduduk bukan Islam Kelantan, cuba lah jikalau mahu di cincang dengan pedang sebagai simbolik untuk mereka berperang besar dan habis habisan bagi menegakkan syiar Islam dimana bagi mereka, ketua mereka mesti lah dari umat mereka iaitu Melayu dan Islam. Dan itu mereka mahu , walaupun secara hurmat memperdulikan keinginan Karpal Singh.

DAP masih beranggapan bahawa mereka masih pandai berpolitik di negeri negeri kesultanan Melayu di Tanah Melayu. Mereka masih tidak faham bagaimana Melayu selalunya bercakap dibibir mulut, manis di muka dan hati tidak semesti mengikut telunjuk kata mereka. Pada Melayu yang telah digunakan seperti Nizar Lambai, kedudukan seorang pemimpin seperti itu juga telah ketinggalan dan masih menerima perkataan dari mulut mulut berkata manis dihadapan dan benci di belakang. Di beri wang diterima, sokongan telah hilang melayang.

Cina DAP seolah olah kaum Yahudi di German semasa Hitler dahulu kala. Mereka berpendapat bahawa sokongan padu dari ahli mereka boleh memberi impak kepada hasrat untuk memerintah negara Islam, atau seperti anggapan Yahudi untuk memerintah German semasa itu setelah semua jenis pegangan ekonomi German didalam tangan mereka.

Mulut manis orang orang German mengakibatkan berjuta orang orang Yahudi di bakar, di bunuh, di gas chamberkan, dirogol, di pecah perutkan, dan dihancurkan, kerana rakyat German membenci dalam manis kepada hasrat penduduk Yahudi German, seperti kaum Cina di Malaysia, ingin menjadi ketua kepada rakyat German.

Kegelishan rakyat German keatas hasrat seperti Karpal Singh yang ada pada rakyat Yahudi semasa itu digunakan semaksima oleh Hitler.

Dikalangan orang orang Melayu ada lebih ramai lagi pemuda dan pemudi yang mempunyai sifat sifat seperti Hitler, malahan lebih lagi dari sifat Hitler menunggu dan menunggu dan menunggu dan menunggu, tiba nya  lampu hijau dari keadaan semasa. Membalas kepada sistem monopoli ekonomi Cina dan kebencian dari kejadian pembunuhan 13 Mei. Lihat lah nanti.

Dan semestinya, rakyat Melayu yang dipandang lemah lembut itu menyerupai rakyat German semasa itu, yaitu manis dimulut, benci mendalam didalam hati.

Kebencian seperti itu sudah ternampak Lembah Pantai. Kebencian seperti itu pun sudah dilihat dengan samar samar dari veteran Askar Melayu dengan mengoyang punggung di rumah Ambegar. Kebencian seperti ini sudah dilihat dari perbuatan spontan Nik Aziz sendiri dengan melayangkan pedang sambil senyum. Senyum bukan main main lagi.

Apabila kegilsahan yang menebal dengan keinginan rakyat minoriti memerintah sesebuah negara yang dianggap sebagai negara tumpangan oleh penduduk tempatan boleh membuahkan peperangan seperi di Czechoslovakia. Peperangan kaum Serb dengan penduduk Islam nyata sekali menunjukan sikap mereka untuk memilih kaum mereka sebagai pemimpin dan sebagai umat Islam memilih kaum mereka yang beragama Islam.

Cina beranggapan mereka pandai, didalam semua benda. Pandai tidak semestinya berhak keatas sesuatu benda, terutama terhadap tanah air orang lain. Hidup menumpang tidak semestinya mempunyai hak menjadi tuan rumah. Itu adalah menjadi normal kehidupan dari zaman dahulu kala lagi. Sekiranya dengan kepandaiaan mereka ingin mencuri menjadi ketua atau pemimpin, maka mencuri itu menjadi satu bentuk kesalahan dan perkara mencuri ini akan mengakibatkan peperangan.

Kehilangan Singapura dari tangan Melayu adalah bagi menghilangkan semangat berperang. Untuk menjauhi perang. Pada anggapan orang orang Melayu dahalu kala, kehilangan Singapura hanya lah satu kehilangan sebuah pulau yang amat kecil dan menjauhi peperangan diantara umat Melayu dengan kaum imigran di Malaysia atau di Asia Tenggara adalah lebih besar matalamat nya.

Sekiranya peperangan itu berlaku, pada fikiran saya, ianya akan memalukan Indonesia serta semua kaum Melayu di Nusantara kerana Melayu di Nusantara semasa kejadian perpisahan itu masih belum begitu kukuh didalam bidang ketenteraan, ekonomi dan kebudayaan.

Adakah kita sudah kukuh ekonomi sehingga Nik Aziz senyum memegang pedang?

Kerajaan Melayu yang dipegang oleh PAS belum mempunyai cukup peluang menaikan semangat berperang, mereka sebenarnya memegang kuat kepada kekuatan yang ada pada Melayu lain terutama Melayu UMNO. Itu yang sebenarnya. Itu lah insurance mereka. Melayu sama Melayu, mereka masih menolong terutama Melayu UMNO kepada Melayu PAS.

Pada hakikatnya, DAP masih meraih sokongan dengan menunjukan bahawa mereka pandai didalam memerintah sebuah pulau kecil di Pulau Pinang. Sekarang ini pun banyak kegelisahan berlaku di negeri pulau itu yang menunjukan Cina DAP sebenarnya tidak pandai memerintah negeri negeri Melayu dengan betul.

Corak pemerintahan mereka akan menjerumus kepada peperangan antara Melayu dan India dengan kaum Cina dinegeri itu. Kekayaan pemerintahan mereka adalah banyak nya dari air lendir Melayu di Selangor, dan kongsi gelap yang dikawal oleh kaum rendahan Cina DAP. Kerajaan Selangor adalah kerajaan kongsi gelap, dan wang diperolehi adalah berbillion ringgit. Ini menjadi kekuatan mereka.

Dengan wang berbillion ringgit inilah mereka akan jatuhkan kerajaan Melayu dibawah kesultanan Melayu Selangor dengan membeli kaum kaum Mendaliar dari hasil wang kongsi gelap.

Adakah Melayu akan menang di Selangor?

Sama sama lah kita lihat bagaimana Melayu yang amat asing dengan kegiatan  kongsi gelap boleh melawan mereka.

Sememang Melayu pandai dan berilmu. Apa yang dikata kepada musuh mereka ialah gula gula yang manis. Seperti kata Annuar Ibrahim:-

“Madu ditangan kiri ku – BN”

“Racun di tangan kiri mu – DAP”.

“Dalam seluar ku ada madu dan racun arsenik, oh la la, oh yeh – PKR.”

Yang mana satu yang anda inginkan?

“Dalam seluar ku ada kedua dua nya oh yeh, madu di….., racun ditangan kiri mu”  – dilihat Annuar menyanyi semalam di Lembah Pantai.

Mesti lah aku yang suka kedua dua nya, arrrr, ohhmm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s