Nik Aziz tak sangka berkawan dengan DAP & PKR, Kelantan jatuh ke tangan BN PRU 13

Ya.

Ingat kan ingin menjadi satu kuasa besar seperti UMNO, apatah lagi PAS sebagai sebuah parti yang ada nama Islam, ramai Melayu yang tidak sokong UMNO memilih PAS.

Sangkaan itu amat melesit sama sekali, dan untuk mengelak dari kemusnahan teruk didalam barisan kepimpinan PAS, Nik Aziz telah memesong fikiran orang ramai dengan mengunakan formula muszakarah.

Apa kah yang telah meruntuhkan sokongan rakyat Kelantan kepada PAS semenjak lima tahun ini iaitu setelah PAS bersepakat dengan DAP?

PAS adalah parti yang wujud dan di urus dari pantai timur.

Rakyat biasa di Kelantan adalah satu kaum yang amat rapat diantara satu sama lain. Dan mereka lah ketua ekonomi di negeri itu. Mereka  adalah seolah olah kaum Cina. Dan kaum Cina Kelantan harus bercakap bahasa atau loghat Kelantan untuk diterima dan dibenarkan hidup di Kelantan.

Itu adalah “an open secret”.

Apabila mereka melihat bagaimana pemimpin PAS dipermainkan oleh orang  orang Cina di dalam Pakatan, terutama dari DAP, rakyat Kelantan telah mula meluat dan ini telah bermula semasa DAP mengerahkan kaum kerabat mereka berdemostrasi semasa pilihan raya di Gua Musang baru baru ini.

Perasaan meluat mereka dengan orang Cina DAP dengan kerenah yang tidak menguntungkan PAS, seperti di gunakan Nizar sebagai pupet di Perak, isu perlantikan Ahli Majlis Agama Pulau Pinang, isu arak dan judi dan isu pembuangan Dato Hassn Ali dari PAS, dan paling baru isu Karpal Singh inginkan bangsa imigran dan bukan Islam mengetuai kerajaan Malaysia membawa parah yang amat besar kepada kelansungan kepimpinan PAS.

Mereka juga telah mengetahui peranan Annuar Ibrahim didalam PAS, dan Annuar Ibrahim bagi mereka merupakan seorang pemimpin yang tidak mempunyai kredibiliti dan merosakkan usaha membangunkan negara.

Pendek kata, orang orang bawahan dan ahli politik di Kelantan sudah mula sedar dan pengaruh PAS telah berubah dari semenjak 2008.

Rakyat sudah mulai membenci PAS.

Insyaallah, PAS akan kalah dalam PRU 13 di Kelantan nanti.

~~psst ~~ bakar lah cek RM4 billion nanti malu~~

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized by Admin. Bookmark the permalink.

One thought on “Nik Aziz tak sangka berkawan dengan DAP & PKR, Kelantan jatuh ke tangan BN PRU 13

  1. Pingback: Mungkin lah. « INNERBLOG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s