Logik nya begini, tak logik nya begitu.

UMNO itu Melayu, dan Melayu itu Islam. Siapa jaga Melayu dan Islam? Tidak sesekali DAP. Jadi jangan undi parasait PAS atau PKR.

Faham lah, logik nya jikalau undi PKR atau PAS, anda akan undi DAP.

Adik adik semua, dengar kata abang. Abang tahu adik adik suka blog abang.

Jikalau undi DAP secara tidak sengaja, dengan mengundi PAS dan PKR, anda akan mendapat pemimpin pemimpin dari kalangan manusia yang kurang lengkap sebagai manusia dari kalangan mereka didalam DAP.

Parti itu sebuah parti yang kurang penglibatan dari orang orang yang mempunyai nilai nilai al kitab.

Pandangan mata boleh mengelirukan kerana sebagai manusia mereka mempunyai sifat sempurna, dan jikalau dilihat sekali lagi anda akan pasti yang mereka ini tidak mempunyai sifat yang sempurna sebagai manusia yang boleh memimpin kita disini atau disana.

Tidak pasal pasal anda akan mendapati pemimpin anda itu adalah saorang yang bercakap banyak, mempunyai hati kering, sifat suka membenci benci antara kaum, rakus, suka memfitnah dan mempunyai perasaan buruk sangka.

Ini tidak logik, kerana anda semua adalah sekumpulan manusia yang baik budi perkerti, senang berbicara, suka kepada yang nyata dan jelas, dan rajin berkerja.

Bagaimana anda harus hidup selama lima tahun dibawah pemimpin yang lemah akal fikiran kerana budi pekerti yang kurang sempurna?.

Logiknya, anda kata apa pun kepada UMNO dan BN, mereka masih menyanyangi anda. Mereka itu ibaratkan sebagai seorang bapa yang yang amat perihatin dengan anda.

Mulai sekarang anda kata lah apa apa sekali pun kepada mereka. Ada kah mereka marah? Tidak sedikit pun malahan mereka merubah keadaan menuju kebenaran. Begitulah seharusnya sifat sebuah organisasi yang mempamirkan sifat sebagai seorang bapa.

Sebagai seorang bapa yang mencari rezeki kepada kita semua, mereka juga mengharungi berbagai bagai cabaran. Susah payah dan jerih berkerja siang malam tanpa memperdulikan kerumitan itu adalah sifat yang baik

Jadi bagaimana seorang bapa sanggup membawa anda kesuatu persimpangan yang tidak murni dengan hati anda? Tidak mungkin.

Itu tidak logik.

Sama sama lah kita menyanyangi bapa bapa kita yang semasa hidup mereka menjaga dan menyayangi kita.

Logiknya, kita tidak harus membiarkan sebuah organisasi di hancurkan oleh kerakusan ahli ahli politik yang tidak sempurna akal dan fikiran.

Apa itu tidak sempurna akal dan fikiran?

Yaitu, bila bercakap mereka berbohong, bila dipercayai mereka akan mengkianati kepercayaan yang anda berikan dan bila berjanji mereka  tidak kan menepati janji janji mereka.  Janji tetap tinggal janji, kekasih yang menipu anda, ibaratnya.

Mereka ingin memerintah kita dari kalangan umat baik baik budi pekerti, sedangkan mereka itu ada lah dari kalangan yang lemah fikiran dan budi pekerti.

Mereka ingin memerintah Tanah orang Melayu.

Di dalam business mereka, mereka boleh lah menjadi pemerintah Melayu. Tetapi di dalam hal adat resam Melayu, mereka tidak harus menjadi pemerintah dan sekiranya hendak juga, itu tidak ada sebarang logik yang kental.

Tidak sempurna dari pandangan akal dan dari hasil pemikiran para pemikir moden.

Amin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s