Awak ada jin diatas kepala awak, 44 ekor – fee RM50 dengan baca Quran.

Boleh nampak jin dan hantu kah, oh tu dia…. fulamak, awak nampak tak? Satu, dua, tiga,,,,,dah dua minit. Dia sesaat 44 ekor.

Perubatan Islam. Sudah banyak bercambah di Kuala Lumpur. Macam cendawan.

Tetapi jalan cerita mereka adalah sama. Iaitu mereka menjual ayat suci Al Quran secara murah kepada bahlol bahlol Melayu Islam lain. Sebab Melayu Islam jenis ini sebenarnya mempunyai darah Hindu didalam badan mereka.

Ini cerita telah berlaku dari berzaman. Melayu Islam tidak berubah-ubah, dari semasa Mat Salleh Frank Sweettenham menulis mengenai orang Melayu dengan adat mereka yang suka berjudi, mempercayai hantu, suka berfoya foya, sampai lah sekarang dimana kepercayaan dan amalan sebegitu masih berlaku dan masih sama. Tidak berubah ubah.

Bila bergelisah, pergi ke rawatan Islam. Jumpa ustaz baca jampi. Baik dan bagus. Tetapi bila ustaz kata diatas kepala anda itu ada hantu atau jin sebanyak 44 ekor, eh, macam mana dia nampak jin jin itu huh?.

Suruh kawan awak pergi jumpa ustaz yang sama. Dia akan berkata benda yang sama, yaitu dia juga ada jin 44 ekor. Mak ooi.

Bila jumpa dia dia kata anda ada jin 44 ekor diatas kepala. Masa mana dia bilang jin itu? saya hendak bilang duit 50 sen empat puluh keping memakan masa sekurang kurang 15 minit. Bila bilang jin 44 ekor, dia membilang tidak sampai sesaat.

Ini dia. Manusia sekarang ini yang meminta sedekah dengan ayat suci al Quran secara murah. Didalam sebuah kedai yang serba moden, dengan mengunakan komputer lagi. Amat changgih peminta sedekah moden.

Kerajaaan tidak melihat ini sebagai benda yang tidak betul. Dibenarkan semua benda yang sebegini diteruskan kerana masyarakat Melayu semenang nya jenis animism. Ulama kena duduk diam, kerana kerajaan membenarkan. Benda yang salah didalam pandangan ulama tidak semestinya salah kepada kerajaan yang mengawal selia manusia Melayu Islam berdarah hindu atau anisma. Susah, kacau bilau dibuatnya. Tetapi, benda benda macam ini akan menjadi darah daging masyarakat dan menjadi penghalang kepada kemajuan sebenar manusia. Kerajaan pandang remeh sahaja.

Bila manusia belajar tentang ilmu lain lain mereka ini di aktakan dan disekat dengan berbagai bagai undang undang supaya dapat melindungi masyarakat agar jangan tertipu. Kata mereka. Dan terkial kial lah mereka ini mencari makan sacara halal didalam pasaran yang di monopoli oleh semua orang yang tamak haloba yang dibenarkan oleh kerajaan.

Jadi bagaimana perkara sebegini boleh berlaku?

Sebab tiada siapa yang peduli. Pemimpin sibuk dengan bahagian mereka masing masing. Buat tugas masing masing.

Tugas apa?

Itu kena tanya mereka semua lah. Mana saya tahu. Mungkin tugas untuk melihat hantu hantu atau jin jin kah?

6 thoughts on “Awak ada jin diatas kepala awak, 44 ekor – fee RM50 dengan baca Quran.

  1. Salam Bro,
    Dulu aku pun tak percaya as aku duduk UK lama pasal kerja tapi decide balik Malaysia kerana mak sakit. Jumpa doktor pakar sana sini and last sekali pergi perubatan Islam and they confirmed kena buatan orang + jin. apa aku boleh kata statement orang macam kau memang biasa kalau tak kena pada batang hidung sendiri. Anyway, my mum had passed away few months ago and she lost her battle for 2 1/2 years with jin akibat dari perbuatan manusia yang bersifat syaitan.

    Wassalam

  2. Orang jadi ustaz tu kena tahu, duit yang diambik tu hala ke tidak.
    Kalau betul dia nampak. Halal lah.
    kalau kena pakai cermin mata baru nampak sikit. Belum sah halal. sebab samar.
    Kalau dia nampak setunggkul jin jin itu, dan bilang empat puluh empta ekor. Duit dia halal.
    Jadi tanya dia lah.
    Nampak atau tidak?

  3. Bro, sorry to know that your mom had passed away due to sorcerers or black magics.

    But then, if that was true then she should be cured if the pusat rawatan Islam knew it in the first hand. As they say, they are the expert in such a thing.

    The point here is that, we should not allow people use Quran versus cheaply for thing that is unreal.

    Aren’t we being warned, there will be people who will sell Quran’s versus for the earthly gains?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s