Bila berkerja hampir rugi RM3 billion, bila bercakap agama habis jenis syaria dia comply – wa pu chik lah

Nampak baik betul, jumpa orang tua cium tangan lah, tapi  bila berkerja cium duit company.

Hah ini hendak cakap.

Bukan apa, bila silap cakap, dia kata kita ni jenis munafik.

Jenis bila bercakap, berbohong, bila di beri kepepercayaan, dia tipu. Kata nya.

Tetapi dia nih, bila berkerja habis duit company disonglapnya, apa jenis manusia Islam mereka ini?

Tak nyanya kah, hampir hampir RM 3 billion lesap.

Ini jenis Melayu yang ada chop hitam atas dahi. Jenis sembahyang sampai pecah lantai dihantoknya.

Bila bercakap tentang syariah compliance, habis benda ditulis, ini tak boleh, itu tak boleh.

Sebat duit boleh lak.

Kenapa macam tu?

Tak lain tak bukan kerana politik jenis kemarut dari puak puak dan geng PAS, PKR dan DAP.

Tiap hari dikatakan UMNO buat. Tiap hari tuduh Melayu jahat. Sekali Melayu betul betul jadi jahat, baru sedar yang mendapat susah adalah masyarakat sekeliling, Melayu, Cina India dan semua kaum.

Susah bukan apa, kepercayaan kepada umat kita telah diabaikan. Sapa lagi hendak berniaga dengan kaum jenis yang suka tipu. Kata orang munafik, tetapi dia sendiri yang menjadi ketua munafik.

Itu lah, bawa bersabar, jangan dok asyik sibuk dengan bergaduh tentang politik. Bila start berniaga sahaja, ada geng tipu awak sana sini, RM20 juta saorang dah jadi berbillion billion ringgit.

Jadi siapa susah.

Buat malu nama sahaja jenis kaum macam ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s