Apa susah pening kepala?

Ngaku jer.

Apa lah hendak susah sangat.

“Saya bersalah Yang Arif. Memang saya berdua duaan”.

Bayar denda dan jikalau ada condum di jumpa atau air mani di tuala basah, masuk jer penjara 6 bulan. Susah apa.

Lepas itu khawin lah dengan dia. Mesti dia tunggu nya. 120 km pun dia sanggup naik bas pergi cari awak.

Jangan lak masa susah susah ini awak tak ngaku. Jantan lah sikit. Baru ada telur.

Eh, marah lak.

Bukan kah awak dok panggil dia dah enam bulan dah. Tiap hari telefon kot. Tak kan buat tak tahu.

Ho, pasal PKR ker. Dah lupa jer lah PKR. Parti tu parti comphem condem nya. Buat apa hendak di ingat ingat lagi.

Apa,  huh, tentang hendak ngajar agama Islam ker?

Baik tak payah. Ajar dulu hang tu. Hendak ajar orang cam na. Ingat, lihat dan jikalau hati dah hendak betino lawa, lawa, jangan dok ngajar agama. Silap tempat tu. Cari jer magizine pompuan lawa lawa. Pergi jumpa one by one. Kalau dia suka, hang banyak duit, boleh support makan dan minum, kereta sebiji, rumah bangalow, dan trip oversea setiap bulan, confirm dia hendak engkou. Tak payah pakai air liur dok counselling.

Apa?, hang berjaya dulu pakai air liur. Sekali ya ler, lepas ini buat habis jer mulut engkau tu. Sure orang rejek.

Hoi, tidak mau dengar orang bagi tau ya ni. Hendak lawan arus ya. Tuhan dah kasi awak macam tu, terima jer lah. Itu lah lain kali jangan dok persenda mufti. Pandai pandai jer mulut tu.

Jadi  “mutant” lah awak sikit lagi.

Adoh, cantik cantik, macam mana nih

Huh, apa? pasal karier politik?. Heh, apa hendak di  kira pasal karier politik, awak tak layak jadi orang politik.

Apa? hendak suruh bayar rasuah. La, baik bawak mengucap. Tak pakai rasuah nya Majlis Agama awak tau tak. Sudah terlambat tuh. Bab berlendir lendir ini tak mahu nya ada duit rasuah. Pandai lah awak fikir  benda yang tak lojik.

Ok ya. Counselling kita dah habis time ni. Nak sambung lagi sejam ker? Kalau tak tolong bayar kat kaunter ya, tak mahal RM3, 200 sahaja. Ok. Esuk datang lagi jikalau awak pening sangat lah, boleh kita operate otak awak, ya?.

Bye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s