DAP silap – Melayu selalu tolong Cina dan mereka suka kepada bangsa Malayu.

DAP tidak suka Melayu. Mereka suka kaum dan ahli mereka sahaja.

Itu adalah hakikat sebenar kekuatan DAP di Malaysia setelah mereka menunjukkan “kepakaran” mereka setelah di beri kebenaran oleh rakyat untuk meneraju beberapa buah negeri di Malaysia.

Setiap anggota masyarakat kaum Cina sememangnya sedang memerhati gerak geri mereka dan sekarang sudah pun mengerti di mana kah “kebaikan” atau “pembohongan” mereka di dalam menyelesaikan masaalah semua kaum di Malaysia serta menyelami visi mereka didalam membangunkan ummah dan negeri.

Semasa kaum Cina menghadapi masaalah kaum Melayu lah yang merupakan penyelamat kaum mereka. Apabila MCA di landa krisis, kaum Melayu yang menjadi penyelamat kepada parti itu.

Mereka juga melihat apa kah polisi DAP terhadap keselamatan negara Malaysia. Semasa ketua PKR ingin menyelamatkan Israel, mereka juga bimbang kepada keselamatan Malaysia dengan adanya tekanan luar dari negera negara Islam lain yang telah membantah cadangan PKR. Malahan dalam perkara ini  DAP terus berdiam diri.

Kaum Melayu juga telah mulai curiga dengan DAP diatas keselamatan mereka apabila soal ini tidak di bantah oleh DAP yang mempunyai hubungan baik dengan parti PAP pemerintah Singapura yang sememangnya berbaik baik seperti kuku dan isi dengan Israel.

Ketulusan dan keiklasan orang orang Melayu di dalam memberi pertolongan kepada kaum Cina merangkumi kesemua aspek kepentingan kaum mereka termasuk keselamatan mereka seperti yang ditunjukkan oleh bangsa Melayu menolong mereka semasa mereka diancam oleh kemusnahan dan kejahatan grombolan ahli parti komunis dahulu.

Jasa dan budi bicara orang orang Melayu yang tidak ada bandingan nya kepada kaum Cina di Malaysia masih menjadi penghalang kepada DAP untuk mereka mempengaruhi kesemua bangsa Cina di Malaysia. Dengan itu, DAP akan tetap gagal  dalam cubaan mendapat penagruh dari bangsa mereka sendiri, kerana Melayu sememang nya baik kepada bangsa Cina di Malaysia dan mereka (bangsa Cina) tidak akan lupa dengan  jasa jasa dan budi pekerti orang Melayu semasa mereka didalam kesusahan.

DAP sememang telah tidak mendapat kepercayaan kaum Cina semenjak sekarang ini kerana apa yang mereka buat semasa memerintah hanya untuk kepentingan ahli parti seperti mana yang dilakukan oleh parti PAS.

Malahan mereka memerlukan PAS didalam membersihkan imej buruk mereka terhadap bangsa Melayu yang telah banyak berjasa kepada kaum mereka.

Ketahui lah bangsa Cina yang bijak telah pun membenci corak pemerintahan DAP yang telah banyak berbohong dan tidak melakukan apa apa bermunafaat kepada masyarakat mereka dan masyarakat lain lain dibawah pemerintahan mereka, termasuk di Selangor, Perak, Kedah dan Pulau Pinang.

Bye bye DAP.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s