1367 dan 4799 – Jackpot -RM11, 252,904.51

Ramai mahu jadi kaya.

Bila membaca berita surat khabar, rakyat Malaysia yang ketagih hendak jadi kaya, terus ke bahagian belakang untuk melihat keputusan empat number ekor.

Yang kaya raya adalah pengusaha Magnum 4D.

Yang miskin dan termimpi mimpi wang imbuhan RM11, 252,904.51 itu adalah Melayu Canggung.

Siapa dia Melayu Canggung.

Mereka yang tidak mempunyai fikiran tinggi, ilmu hisab kurang, dan iman tiada serta telah di “systematically depressed” oleh musuh musuh mereka dari semenjak 1876 semasa Bristih menjadi para “punaisihat” Malaya. Seperti para pengebom dari Iran yang di upah supaya membunuh diplomat Israel di Bangkok. Mereka ini adalah kaum Islam yang tidak professional.

Ingat, sekarang ini kita mesti menjadi Islam professional. Maksudnya, Islam yang mempunyai akidah yang tinggi. Bukan Islam fulamak yang tidak professional!!!

Tiap hari Sabtu atau Ahad, Melayu Canggung akan mengadakan mesyuarat di kalangan mereka dengan melihat pelan lakar mengandungi deretan number “probability” yang dilukis dan di warnakan untuk membuat ramalan number jakpot. Garis atas, garis bawah, garis depan, dan garis bawah mengandungi empat number yang di perkenankan sebagai number bertuah di hari itu. Dilihat begitu systematic cara mereka membuat ramalan, tetapi systematic bodoh.

Duit BR1M lima ratus ringgit yang diberi kerajaan baru baru ini telah pun dilaburkan disini dengan harapan untuk mendapat imbuhan sebanyak RM11, 252,904.51.

RM500 duit BR1M dilabur untuk mendapat pulangan RM11, 252,904.51.

Melayu Canggung tetap miskin. Cina Magnum 4D tetap kaya. Ya kah RM11, 252,904.51 itu akan di keluarkan kepada pememang?.

Melayu Canggung akan terus korek tahi hidung. Cina Magnum PI tetap duduk di rumah agam mewah.

Bila anda berjalan dideretan kedai, dan tetiba ada kedai India menjual teh tarik didepan nya, manakala belakang nya di tutup dengan dinding semen tanpa pintu, disitu pula ada lah kedai mesen kuda.

Didalam nya Melayu Tonggeng sedang menonggeng kuda didalam komputer dengan wang BR1M.

Juga dengan harapan untuk mendapat imbuhan lebih tinggi dari sumbangan kerajaan malahan dalam nilai beratus ribu ringgit. Khyalan seperti penagih dadah.

Harapan tinggal harapan. Wang BR1M habis, harapan tetap bersemat dihati Melayu Tonggeng.

Apa kerajaan Melayu boleh buat tentang masaalah Melayu Canggung dan Melayu Tonggeng?

Sekiranya kerajaan memberi soft loan RM250 juta kepada mereka, mereka tetap akan duduk Canggung dan Tonggeng. Dan dengan duit soft loan RM250 juta itu mereka akan laburkan seperti mereka laburkan duit RM500 BR1M. Begitulah rosak teruk nya kaum kita semenjak dirogol dari 1876.

Mengapa begitu.

Ini kerana hati mereka telah hancur dengan kedatangan kaum Cina yang telah menduduki Malaya semenjak 1876 dan diberi kepercayaan British untuk menghancurkan Melayu dari menjadi pandai kepada menjadi kaum yang bodoh. Sebagaimana umat Amerika menjatuhkan kaum Syiok dan kaum Indian lain lain di Amerika.

Pendekar Melayu baru yang telah diasuh dengan segala bentuk pembelajaaran zaman kini tidak akan menjadi mangsa lagi.

Dan kita tidak akan dapat menolong kerajaan membangunkan semangat jati diri Melayu melainkan kita sendiri berubah dengan mengenangkan nasib kita dirogol dengan berbagai bagai dugaan untuk memporakperandakan semangat jati diri kita semua.

Bangun dan bangun. Kita boleh. Wak kenapa kita tidak boleh?

Kenali cara dan kaedah bagimana musuh anda mencari jalan merosakkan minda dan kekuatan hati anda.

Jangan jadi pengebom Iran yang tolol itu kerana mereka telah terpedaya dan tidak faham bagaimana menjalankan tugas sebaik baiknya untuk melawan musuh.

Suruh buat kerja dengan tepat, pengebom Iran pergi romen Siam Doll.Sama dengan Melayu Canggung dan Melayu Tonggeng. Last last kena tangkap. Bodoh!!. Islam kepala hotak dia. Jikalau agen Yahudi, mereka tidak dapat dikesan dan bom meletup diIran. Kenapa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s