Melayu mesti hidup di kawasan mewah, menaikan kejantanan Melayu

English: Housing Estate

Image via Wikipedia

Buat masa ini, rata rata, 10%  hingga 20% kawasan perumahan mewah didiami Melayu.

Dahulu, langsung tidak ada.

Maknanya, Melayu sudah naik “standard” semenjak kebelakangan ini. Thanks to the people who sedar akan untung nasib mereka menjalani kehidupan didalam negeri Melayu.

Bagus.

Siapa kah mereka ini?.

Mereka adalah pendekar Melayu baru. Kita mesti kenal mereka, supaya dengan itu mengenali corak khudrat mereka didalam perniagaan, corak atau cara berkerja dan bersaing dengan bangsa Cina dan lain lain bangsa di dunia ini telah layak menjadikan diri mereka sebagai contoh kaum Melayu yang telah berjaya membahagiakan kehidupan mereka yang dahulu nya hidup melarat.

Lihat.

Tahun 1839, 70% penduduk Kajang adalah kaum Melayu. Pada tahun 1938, kaum Melayu hanya 30%. Lebih nya bangsa Cina Tongsan yang dibawa khas British.

Mereka dibawa seperti ikan tongsan masuk Sungai di Canada, tanpa ganguan.

Kenapa British sanggup menperjudikan bangsa Melayu semasa itu?

Sebab mereka hendak kan duit. Duit mari, duit mari. Duit besar besar. Seperti mana pakatan hendak kan duit dari lombong pasir. Bila kena tempeling dan pancung dengan Jepun, baru Melayu sedar. Tetapi nasi sudah jadi bubur kacang. Sekarang siapa hendak tempeling siapa? Suruh Israel ker?

Cuma nya sekarang ini, siapa kah yang untung dari kemelut “hendak kan duit” itu?

Gita Bayu, 80% penduduk nya Cina dan lain lain bangsa. Ok. Kawasan itu terletak di kawasan daerah Hulu Langgat, Kajang. Harga rumah disini bermula dari RM3.5 million sehingga RM8 million.Bermakna, pembeli harus menyediakan sekurang kurang nya RM15,000 sebulan untuk pembelanjaan perumahan beliau.

80% bangsa lain boleh, hanya 20% Melayu boleh. Tidak apa, 15 tahun lagi, kemungkinan 50% Melayu boleh dan 50% bangsa lain boleh. Melayu boleh berjaya bila bangsa Melayu yang memerintah. Seperti di Singapura, Cina Tongsan boleh berjaya sebab Cina Tongsan memerintah.

Tunggak pemerintahan nya mesti Melayu. Dan bukan di urut oleh DAP, sebab mereka itu  Cina. Fahamn tak?

28 juta rakyat Malaysia, 20% boleh berjaya sekarang ini, dan ianya menjadi semangat baru supaya dalam masa 10 tahun lagi 50 atau 60% penduduk Melayu berjaya mengambil balik kemewahan dari tangan penghijrah yang dinasihati oleh British ke negara ini dengan bersaing secara menjadi pendekar baru.

Tunjukkan Melayu boleh. Dan semestinya boleh, kenapa tidak boleh?. Negara ini bukan negara Melayu kah?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s